Obavijesti

Sport

Komentari 37

'Bjelica kontrolira svlačionicu, toga ranije u Dinamu nije bilo'

'Bjelica kontrolira svlačionicu, toga ranije u Dinamu nije bilo'
3

Motivacijski je ova utakmica najlakša, treba to i smiriti malo, rekao je Siniša Oreščanin koji će posebno porazgovarati s Bradarićem kojeg dolazi gledati Barcelona. Derbi na Poljudu se igra u srijedu u 19 sati

VIDEO

Očekujem motiviran europski Dinamo. Ovo im je idealna prilika, Bjelica želi ponovno pokrenuti svoje igrače, rekao je Siniša Oreščanin u uvodu konferencije za medije uoči derbija s Dinamom.

- Svi su spremni i željni da budu u kadru osim Vučura, Tahiraj je upitan. Poslije današnjeg treninga ćemo odlučiti o sastavu - kaže trener Hajduka koji se potom okrenuo sutrašnjem protivniku.

- Dinamo je ove sezone izbalansiran, približio se europskim mjerilima, uhvatio je srednju klasu europskog nogometa. Najzaslužniji je za to Bjelica koji ima punu kontrolu nad svlačionicom, a ranije to nije bio slučaj u Dinamu - rekao je Oreščanin, a onda odbio objasniti na što je točno mislio.

- Dugo sam radio u Dinamu i svi znate na što mislim - kratko je rekao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 

Derbi je Hajduku pokazatelj je li na dobrom putu

Hajduk na raspolaganju ima gotovo sve igrače, mogao bi zaigrati i Ante Palaversa, a Oreščanin je natuknuo da bi mogao i iznenaditi goste sa svojom postavom.

- Imamo ideja, uvijek spremamo nešto... Zamisli su tu, nitko na Poljudu nije favorit i vjerujem u svoj rad i u svoju momčad. Iznenađenja bi moglo biti, ali život ide dalje i nakon Dinama. Idemo utakmicu po utakmicu. Shvaćamo derbi kao dobar test da vidimo gdje smo sa zahtjevima približavanja Europi. Ta će nam utakmica biti pokazatelj gdje smo, što smo i kako trebamo dalje.

- Imali smo razgovor u svlačionici, imamo natpise koji se tiču timskog duha i najvažnijih vrijednosti. Pokušavamo čvrsto ostati nogama na zemlji, biti ponizni i oprezni jer je puno zamki na koje moramo paziti do kraja sezone.

Je li ovo najteža ili najlakša utakmica?

- Motivacijski je ova utakmica najlakša, treba to i smiriti, da ne ode sve previsoko. S te strane neće biti problema. Nama je bitno da se ispune taktičke postavke i zahtjevi. Igrači trebaju naći balans između motivacije i bodrenja s tribina te onoga što se dogovorimo na treningu. Lokomotiva nam je bila dobar pokazatelj jer je bio jak protivnik u prvoj utakmici pred navijačima. Porazgovarat ću i posebno s igračima i s Bradarićem kojeg dolazi gledati Barcelona, da ne polete... Želim preduhitriti neke stvari. 

Dinamo nije favorit na Poljudu

- Dinamo nije favorit. Šanse su sutra 50-50. Hoću li biti zadovoljan bodom? To ću odgovoriti nakon utakmice. Mi smo fokusirani na sebe, poštujemo protivnika, ali mi smo najbitniji.

Ako bude penal, tko će pucati?

- Pitanje je hoće li ga biti... Ali hoće, mislim da će Mijo pucati.

Derbi između Hajduka i Dinama igra se u srijedu na Poljudu. Modre, koji stižu s velika 24 boda prednosti očekuje paklena atmosfera. Sjever je već rasprodan, a nestaju i ulaznice za istočnu i zapadnu tribinu. Utakmica se igra u 19 sati, a vremenska prognoza ne izgleda obećavajuće, za Split se najavljuje oblačno i kišovito vrijeme.

Ako kiša odluči pričekati, imat ćemo sve preduvjete za pravi derbi - velika želja Hajduka za rušenjem aktualnog prvaka i ljutitog rivala, pun stadion, a na terenu veliki broj mladih talenata koji jedva čekaju zablistati na velikoj pozornici. Pod posebnim će povećalom biti Domagoj Bradarić i Dani Olmo. Njih dvojicu će skautirati dvojac iz Barcelone, a još je desetak europskih klubova najavilo svoj dolazak na Poljud.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka