Obavijesti

Sport

Komentari 89

Ivanušec: Samo su mi kopačke i gaće ostale, hvala Bogu da jesu; Tolić: Najdraži gol u karijeri

Ivanušec: Samo su mi kopačke i gaće ostale, hvala Bogu da jesu; Tolić: Najdraži gol u karijeri

Na Šubićevcu je bilo oko 1500 pripadnika BBB-a koji su stvorili atmosferu kao da je Dinamo igrao kod kuće. Pa su i emocije proradile nakon utakmice. Pogledajte prve dojmove iz Šibenika

VIDEO

Nogometaši Dinama imali su jasnu situaciju uoči gostovanja na Šubićevcu. Pobjeda im je osiguravala 23. naslov prvaka pri čemu peti u nizu. I nije bilo greške. 'Plavi' su uvjerljivom i dominantnom izvedbom srušili Šibenik 2-0 pa u stilu proslavili naslov prvaka Hrvatske!

POGLEDAJTE JAVLJANJE IZ ŠIBENIKA:

Tijekom dana u Šibeniku se skupio prilično velik broj Bad Blue Boysa i ostalih navijača Dinama. Na Šubićevcu je bilo oko 1500 pripadnika BBB-a koji su stvorili atmosferu kao da je Dinamo igrao kod kuće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pa su i emocije proradile nakon utakmice. Pogledajte kakvi su bili prvi dojmovi iz Šibenika!

- Sigurno da je ovo najdraži naslov, meni pogotovo otkad sam ovdje u Dinamu. Nikad HNL nije bio ovako dobar tako da gušt je osvojiti kad je ovako napeto. Slatka je titula, meni sigurno najdraža - rekao je Luka Ivanušec nakon velike pobjede pa nastavio:

- Bili smo ozbiljni, koncentrirali smo se cijeli tjedan. Došli koncentrirano od prve minute, spremni da ovdje riješimo prvenstvo i to smo napravili. Nismo razmišljali da ovo može otići dalje od danas.

Što mislite kakva će iduća sezona biti? Hoće li biti ovako napeta?

- Mislim da smo malo pali ove godine, da smo imali utakmice u kojima smo mi pali i dali drugima da se dignu. Respekt prema svima, svi su doveli dobre igrače i pojačali se. S razlogom je bila kvalitetna sezona. Vidjet ćemo kakva će druga biti. Može biti opet ovakva, da mi osvojimo na kraju.

Hoće li vam Hajduk napraviti špalir?

- Mislim da neće biti. Na njima je, ne znam. Teško je u ovakvom rivalstvu. Po meni teško, ali vidjet ćemo.

- Drago nam je da su navijači proslavili s nama. Bili smo im dužni ovu titulu. Zadali smo im dosta stresa ove godine tako da koliko je naša, toliko je i njihova.

Ostale su vam samo kopačke.

- Samo kopačke, da. Sad sam majicu dobio, čarape... Gaće, hvala Bogu, to je ostalo, ha ha - zaključio je Luka Ivanušec.

Zatim je riječ preuzeo strijelac prvog gola Marko Tolić.

- Prije svega hvala. Nisam ništa ja napravio, napravio je Dinamo. Mislim da smo izdominirali 90 minuta Šibenik i sasvim zasluženo pobijedili. Možda je prednost mogla biti i veća, ali na kraju dana nitko neće pitati. Razveselili smo navijače koje smo maltretirali dobar dio sezone i ovim putem im želim čestitati novi naslov prvaka - rekao je Tolić pa nastavio:

- Moja uloga u momčadi nije baš idealna što se mene tiče, ali ja sam strpljiv. Bog očito ima neki put, koji me doveo na pravo mjesto, kada je bilo najpotrebnije. I nitko sretniji od mene.

Je li vam to najdraži gol karijere?

- Sigurno da je. Nisam imao ovako velikih utakmica, koje su odlučivali prvenstva i trofeje. Pa da, možemo reći da je sigurno... Nije najbolji jer ju nisam dobro zahvatio, ali najdraži sigurno da je.

Slijedi utakmicu s Hajdukom.

- Želimo proslaviti naslov, ništa drugo. Naravno, očekujem pobjedu da razveselimo naše navijače na Maksimiru, pokazati se, odigrati utakmicu dostojanstveno kako i treba biti odigrana pa nastaviti feštu s našim navijačima.

I vi ste kao i Ivanušec ostali bez svega.

- Ostao sam bez svega, hvala Emiru Dilaveru. Posudio mi je šorc da nisam gol za intervju. Kao i Ivanušec, ostali smo bez svega. To je minijaturni djelić koji možemo dati navijačima koji nas prate na gostovanjima. Znamo da često nisu lagana, znamo da ih ne razveseljavamo svaki put tako da ovo je jedna sitnica kojom mogu reći hvala.

Jeste li očekivali ovakvu podršku u Šibeniku?

- Iskreno, jesam. Malo smo pratili najave. Pokušali smo se isključiti iz portala i objava u zadnje vrijeme. Slušali smo svašta, ali nije se mogla zaobići činjenica da je Šibenik danas bio plav. Pratile su nas videoporuke i poruke cijeloga dana i ovim putem još jednom želim zahvaliti svim dinamovcima za ovo što su nam danas priredili. Stvarno smo se osjećali kao doma i tako smo im uzvratili.

Priželjkujete li još jednu sezonu koja bi bila neizvjesna do kraja?

- Nadam se da nećemo. Sezona je bila turbulentna, promijenili smo dosta trenera i borili se s ozljedama. Mučili smo se uloviti kontinuitet, ali posebno me veseli taj karakter koji je Dinamo pokazivao nebrojeno puta u utakmicama koje nisu išle u našem smjeru. Ali uz pomoć iskusnih pojedinaca na čelu s našim kapetanom izvukli smo maksimum i iz ove sezone te uspjeli razveseliti sve dinamovce.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...