Obavijesti

Sport

Komentari 173

Fury triput rušio Wildera pa nokautirao prvaka u 7. rundi

Fury triput rušio Wildera pa nokautirao prvaka u 7. rundi
12

Tyson Fury svjetski je prvak po WBC-u nakon prekida borbe protiv Wildera u 7. rundi na zahtjev Wilderova kuta, vjerojatno zbog teže ozljede uha. Dvaput je Wilder ranije bio u nokdaunu, Fury mu lizao krv s vrata!?

VIDEO

Tyson Fury stisnuo je Deontaya Wildera u kut i počeo seriju udaraca. Prvaku su već nekoliko rundi klecala koljena, a onda je iz Wilderova kuta doletio ručnik. Predaja. Boksački svijet ima novog prvaka po WBC-u, Tyson Fury opet je na tronu, kralj cigana maršira!

U borbi za WBC naslov teškaškog prvaka Fury (31) došao je do 31. pobjede, 21. nokautom, bez poraza, uz jedan remi, s Wilderom prije godinu i tri mjeseca. Tri godne starijem Wilderu je ovo prvi poraz u 44. meču.

Britanac je dominirao u cijeloj borbi, a prije predaje, Wilder je triput bio u nokdaunu. I s oduzetim bodom zbog guranja suparnikove glave prema dolje, Fury je kod dvojice sudaca vodio 59-52, a kod trećeg 58-53.

Fury je već bio prvak nakon što je 2015. pobijedio Vladimira Klička i uzeo mu pojaseve WBA, IBF, WBO i IBO, ali onda se zbog depresije, suicidalnih misli i ovisnosti o drogi tri godine nije borio. Krenuo je ispočetka, prvi napad na titulu protiv Wildera nije bio uspješan, ali sad se vratio na tron...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

TIJEK BORBE

7. runda

Opet je Fury krenuo napadački, dobrim udarcem, stalno ide naprijed, a Wilder djeluje tako nestabilno na nogama... A na polovici runde Fury je doveo Wildera do kuta, krenuo u seriju i sudac je preknuo borbu! Fury je novi prvak svijeta! Iz Wilderova je kuta došao zahtjev da se meč prekine, očigledno zbog teže ozljede uha...

6. runda

Sad sudac upozorava Wildera da ne spušta glavu... Dvije razmjene bile su prilično izjednačene, iako je prvak kraj runde opet dočekao na konopcima... A kamera je pokazala kako Fury u klinču liže Wilderu krv s vrata!?

5. runda

Odmah na početku Fury je ponovno uzdrmao Wildera! Prvak jedva stoji, pao je nakon udarca u tijelo u sudac mu je opet brojao!

Sudac je dao negativni bod Furyju zbog spuštanja glave suparniku u klinču, a Wilder je izdržao i ovu rundu. Iako mu krvari uho...

4. runda

Opet je Fury krenuo silovito i opet sudac obojicu upozorava jer nastavljaju se udarati nakon znaka "stop".

Wilder se još jednom poskliznuo i pao, nije nokdaun, ali definitivno su mu noge teške, prvak je uzdrman! Izdržao je još jednu rundu, ali jasno je da gubi borbu.

3. runda

Sudac je na početku upozorio obojicu da slušaju upute i ne udaraju nakon prekida. A Fury je krenuo silovito i uspio uzdrmati desnim direktom suparnika. Tysonova duga ljevica radi cijelo vrijeme i daje mu prednost. I onda je Wilder pao nakon jednog udarca! Sudac mu je brojao, pa ga je Fury opet srušio, ali mu sudac nije brojao jer je procijenio da se Amerikanac poskliznuo!

Ali, Wilder je uzdrman, Fury definitivno ima prednost.

2. runda

Fury prednjim direktom drži distancu i diktira tempo borbe. A Wilder vreba opakom desnicom. Fury je 20 sekundi prije kraja uspio dogurati Wildera na konopce i pogoditi ga desnicom, Wilder je brzo uzvratio, a ostali su u napetom klinču i nakon gonga! Zahuktala se borba...

1. runda

Počela je velika borba Deontaya Wildera i Tysona Furyja za naslov svjetskog prvaka po WBC-u. Fury je na gong jurnuo, potrčao prema Wilderu!

Ali Amerikanac je u prvoj rundi dvaput uspio pogoditi Furyja desnicom, iako je Fury stalno jurišao. I nakon prve runde Fury je podigao ruku u zrak, svjestan da ju je dobio, da je pokazao više.

Spektakularan izlazak u ring

Završile su himne, što je otkrilo koliko puno navijača ima Fury u dvorani, a Tyson je u ring izišao prvi, u plaštu kralja, s krunom na glavi i na nosilima u kraljevskom stolcu (nosile su ga žene!), nabrijavajući sam sebe vičući kroz hodnik!

Dakako, takav teatralan ulazak u ring izazavo je oduševljenje u publici. Iako je danas na domaćem terenu Wilder...

Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC Heavyweight Title Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC Heavyweight Title Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC Heavyweight Title

I Wilderov je izlazak spektakularan: s krunom, u svjetlucavom kostimu, s maskom svjetlećih očiju... posve laganim hodom. Nema što, ovo je okršaj dvojice velikih boksača, udarača, ali i šoumena!

Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC Heavyweight Title

Britanac Tyson Fury i Amerikanac Deontay Wilder borili su se u Las Vegasu u MGM Grand Garden Areni na priredbi nazvanoj "Nedovršen posao" jer i Wilderu i Furyju jedina borba u kojoj nisu pobijedili bila je međusobna, u prosincu 2018. Tada je završilo neodlučeno nakon 12 rundi.

Jedino što možda nekome nedostaje da bi spektakl bio potpun je - Mike Buffer. Vjerovali ili ne, ovaj meč ne najavljuje taj najslavniji najavljivač svih vremena...

Kapacitet dvorane je 17.000 mjesta. A Fury je nakon dolaska u dvoranu bio nasmijan, rasplesan, kao da ga ne čeka borba karijere.

Stigao je i Wilder...

Tysonu najveći pljesak, Holyfield za Wildera

U dvorani su Lennox Lewis, Evander Holyfield, Mike Tyson (dobio najveći pljesak), Magic Johnson, Jason Statham, David Haye, Claressa Shields..., ali ne i Anthony Joshua.

- Znam da Fury zna boksati i ima nevjerojatno čvrstu bradu, što je pokazao kad je ustao od dva nokdauna u njihovoj prvoj borbi. A Wilder je uvijek u formi i koristit će brzinu i snagu da završi posao - najavio je legendarni Sugar Ray Neonard, a Evander Holyfield rekao je:

- Pobijedit će Wilder jer na pravi način uvijek se održava u formi i predan je svom cilju. Nije samo neki veliki momak snažne desnice, nego ima i ispravan pristup, zna kalkulirati.

Završile su tri predborbe, a prije Wildera i Furyja u ringu su bili još jedni teškaši: najkratkovječniji prvak u povijesti Charles Martin (iskoristio rupu nakon što je Fury "skinuo" Klička, pa izgubio pojas od Joshue ) i Gerald Washington, koji se borio za titulu s Wilderom. Martin je završio borbu nokautom lijevim krošeom u šestoj rundi.

- Nisam filmska zvijezda nego borac, pred najvećom stvari u životu. Zato nema kamera - objasnio je Fury zašto nije dopustio snimanje ni na jednom treningu. S novim trenerom.

Deontay Wilder je boksački prvak po WBC verziji i ulog je upravo taj WBC pojas. Tyson Fury je bivši teškaški prvak, koji je Vladimiru Kličku 2015. uzeo WBO, WBA i IBF pojaseve, ali je ostao bez njih nakon što je pao u depresiju, počeo je piti i drogirati se.

Ti pojasevi su sad u vlasništvu Anthonyja Joshue.

Koliko će zaraditi?

Deontay Wilder prema Forbesu 2019. bio je 56. najplaćeniji sportaš svijeta, u studenom prošle godine bogatstvo mu je procijenjeno na 30,5 milijuna dolara, od čega 30 milijuna od borbi.

Tyson Fury jedan je od bogatijih britanskih sportraša, bogatstvo mu se procjenjuje na 100 milijuna funti. Uz nevjerojatnu činjenicu da je 2018. imao svega 56.000 funti! Zbog tri godine borbe s psihičkim problemima i ovisnosti o drogi.

No, nakon povratka u ring i uoči prve borbe s Wilderom, potpisao je petogodišnji ugovor s ESPN-om za 80 milijuna funti, izlet među kečere naplatio je 11 milijuna funti, autobiografija mu je čim je objavljena 2019. došla u vrh najprodavanijih knjiga...

Za prvi je borbu s Wilderom dobio 2,3 milijuna funti u startu, ali i polovicu od pay-per-view TV paketa, što je bilo devet milijuna funti. Najavio je tada kako će sve donirati beskućnicima.

Za ovu će borbu u startu ravnopravno podijeliti sedam milijuna funti, a pola-pola dijelit će i zaradu od PPV. Koja bi mogla, procjenjuje se, dosegnuti 60 milijuna funti.

FILE PHOTO: FUILE PICTURE: Deontay Wilder v Tyson Fury in Dec. 2018 WBC World Heavyweight Title fight

Sve borbe Tysona Furyja i Deontaya Wildera

Wilder je neporažen u profesionalnoj karijeri, dobio je 42 meča, od čega 41 nokautom. Jedini kojeg nije nokautirao je Kanađanin Bermane Stiverne, protiv kojeg je 2015. godine slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. 

Fury je također neporažen, slavio je u 30 mečeva, od toga je 20 nokauta.

GER, WM Schwergewicht, Wladimir Klitschko ( UKR ) gegen Tyson Fury ( GBR )

Koji su nadimci Furyja i Wildera?

Tyson Fury se nazvao 'Gypsy King'.

Dobio je ime po Mikeu Tysonu, jednom od najvećih teškaških prvaka ikad, a Gypsy King nazvao se jer ima romsko podrijetlo.

Nadimak Deontaya Wildera je 'Bronze Bomber'.

Deontay se nazvao 'Bronze Bomber' u čast brončanoj medalji koju je osvojio kao amater na Olimpijskim igrama 2008. godine.

Što Wilderu znači ona maska koju stalno nosi?

Deontay Wilder u ring ulazi s posebnom maskom koju je počeo nositi kad se nazvao Bronze Bomber (brončani bombarder), u čast osvajanja bronce na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008.

Više pročitajte OVDJE.

Deontay Wilder & Tyson Fury Weigh-In

Privatni život Deontaya Wildera

Wilder iza sebe ima jedan brak s Jessicom Scales s kojom ima četvero djeco i od koje se rastao, a zaručen je s Telli Swift, zanosnom zvijezdom reality showa.

Više pročitajte OVDJE.

Privatni život Tysona Furyja

Tyson Fury do vjenčanja je spavao u prikolici, dok je Paris bila kod kuće svojih roditelja jer je to dio irske tradicije putnika. Imaju četvero djece, peto je na putu.

Više pročitajte OVDJE.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener