Obavijesti

Sport

Komentari 418

'Vatreni' slavili protiv Izraela golovima Brozovića i Perišića

'Vatreni' slavili protiv Izraela golovima Brozovića i Perišića
9

Hrvatska nogometna reprezentacija u sklopu prijateljske utakmice dočekala je Izrael u Osijeku u Gradskom vrtu. 'Vatreni' su slavili golovima Ivana Perišića i Marcela Brozovića

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija je bez većih problema pobijedila Izrael u prijateljskoj utakmici 2-0. Golove za 'vatrene' postigli su Perišić i Brozović. Ante Čačić je na teren poslao 3-5-2 formaciju, koja je na poluvremenu prešla u 4-4-2. Nažalost, prije kraja prvog poluvremena ozlijedio se kapetan Darijo Srna.

'Vatreni' su odmah preuzeli inicijativu protiv vidno slabijeg protivnika i poveli već u 4. minuti. Sjajno je Marcelo Brozović nabacio loptu na Ivana Perišića u šesnaesterac, a krilni napadač milanskog Intera sjajno reagira te iz prve nogom zabija za vodstvo Hrvatske.

Prijetio je Izrael, nije da nije imao prilika. No i te koje je imao bile su više poluprilike. Srećom, lopta nije htjela u gol. Subašić i Kalinić su tako ostali sačuvane mreže pred susret s Mađarskom u subotu.

Ozljeda Darija Srne

Hrvatska je, realno, igrala u trećoj brzini. Jasno se vidjelo da su 'vatreni' puno kvalitetnija reprezentacija, ali unatoč svemu dogodila se ozljeda koju je Ante Čačić silno htio izbjeći - ozlijedio se kapetan Darijo Srna.

Prije Srnine ozljede, Marcelo Brozović je u 34. minuti povisio prednost na 2-0. Nakon udarca Mandžukića, lopta se odbila od stative i došla do Brozovića. Veznjak milanskog Intera ne griješi i zabija pored nemoćnog Kleymana.

Srnu je pred kraj prvog poluvremena 'pokupio' izraelski stoper Gershon. Desni bočni Šahtara i reprezentacije je odmah izveden van terena i iznesen na nosilima. Start Gershona je stvarno ružno izgledao, a kasnije je iz hrvatskog stožera došla informacija da se radi o udarcu i da se jasno vidi poderotina od čepa na Srninu koljenu.


Izbornik Čačić je u drugom poluvremenu promijenio formaciju iz 3-5-2 u 4-4-2. Napravio je izmjene i Hrvatska je još malo usporila. Ako je u prvom poluvremenu bila treća, onda je u drugom poluvremenu sigurno bila druga brzina.

Može se reći da je u drugom poluvremenu Izrael bio konkretniji i imao više pravih prilika u prvom dijelu dok je Hrvatska imala u drugom.

Na kraju je završilo 2-0 i Hrvatska pobjedom ide predstaviti nove, plave dresove u Mađarskoj.

 

UŽIVO: Hrvatska - Izrael 2-0

Perišić 4', Brozović 34'


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

KRAJ Hrvatska je pobijedila Izrael 2-0 i nastavila niz nepobjedivosti protiv te reprezentacije. Golove za 'vatrene' zabili su Perišić u 4. i Brozović u 34. minuti. Utakmicu je obilježila i ozljeda kapetana Darija Srne, koji je igru morao napustiti neposredno prije kraja prvog poluvremena.

90' Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

87' Sjajan kontra napad 'vatrenih'. Brozović je poslao loptu Perišiću na krilo. Perišić vuče loptu do šesnaesterca Izraela i prekrasno upošljava Kovačića koji samo treba prebaciti golmana. No Mateo je bio neprecizan i lopta je prošla pored gola.

85' Halilović je odlično prošao s desne strane i pucao po golu, ali mu je lopta prešla preko noge i otišla daleko preko gola.

83' Hrvatska lagano privodi utakmicu kraju. Izrael je napravio zadnje zamjene. Ostaje nam još desetak minuta do kraja.

80' Nakon nekoliko napada Izraela, sad se i Hrvatska ponovo probudila. Igra se preselila pred šesnaesterac Izraela, ali nema prave prilike.

73' Još jedna opasna akcija Izraela nakon prekida. Tibi je došao do lopte i pucao po golu. Svi nogometaši, uključujući i golmana Kalinića, mogli su samo pogledom pratiti loptu, koja, nasreću, nije ušla u gol. Ostaje 2-0!

71' Još jedna sjajna obrana Kalinića! Lopta je lutala po našem šesnaestercu, naši igrači to nisu uspjeli rasčistiti, a udarac izraelskog nogometaša sjajno je obranio Hajdukov golman.

70' Lijepa akcija Izraelaca. Pucao je Cohen, ali Kalinić sjajno brani!

68' Kad je Srna izašao predao je Modriću kapetansku traku. Modrića sad mijenja Domagoj Antolić, a kapetansku traku je preuzeo Mandžukić.

64' Ništa posebno se ne događa na utakmici. Hrvatska je imala neke polušanse koje su obrambeni igrači Izraela očistili. I dalje vodimo 2-0.

57' Probao je Izrael jednim udarcem s distance. No lopta je otišla pored gola. Iz igre je izašao Nikola Kalinić, a zamijenio ga je Mateo Kovačić.

52' Navijači emotivno doživljavaju ovu utakmicu. S tribina se mogu čuti povici "Vukovar, Vukovar".

51' Milan Badelj izlazi iz igre, a Halilović ulazi. Igramo s četiri veznjaka: lijevo Perišić, sredina Modrić i Brozović, a desno Halilović.

50' Hrvatska je ponovo preuzela inicijativu i već je imala priliku. No 'vatreni' su bili neprecizni. Upravo se s klupe ustao Alen Halilović i otišao na zagrijavanje stoga treba čekati i njegov ulazak u igru uskoro.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Schildenfeld je ušao u igru umjesto Ćorluke.

Srna je dobio kopačkom u koljeno, a iz našeg stožera poručuju kako se jasno vidi poderotina od čepova. Hrvatska u nastavku igra u 4-4-2 formaciji, a na golu je Subašića zamijenio Lovre Kalinić

POLUVRIJEME Hrvatska na poluvrijeme odlazi s dva gola prednosti. Rezultat je 2-0 za 'vatrene', a golove su zabili Perišić u 4. i Brozović u 34. minuti. Darijo Srna morao je izaći iz igre zbog ozljede, a zamijenio ga je Šime Vrsaljko.

44' Srna su odnijeli na nosilima, izgleda kako je ozljeda ozbiljnija, a umjesto kapetana u igru će ući Šime Vrsaljko. Ono je stvarno bio ružan start izraelskog stopera.

40' Izraelski stoper je jako neoprezno ušao Srni u noge. Za to je dobio žuti karton, a Srni se ukazuje pomoć. Ovaj start je izgledao jako ružno i čini se kako će Čačić morati mijenjati.

39' Hrvatska se razigrala i ne da Izraelu da diše! Probali su Mandžo, pa Perišić, pa Modrić. Sve u istom napadu. No nitko nije uspio zabiti, a Modrić je zadnji pucao pored gola.

34' GOOOL! Brozović zabija za vodstvo Hrvatske od 2-0! Mandžo je pucao, ali se lopta odbila od stative. Brozović je natrčao na loptu i zabio svoj drugi gol u drugoj utakmici zaredom.

32' Srna je krasno uposlio Kalinića dubinskom loptom. Kalinić je probao pronaći Mandžukića, ali Izrael je očistio opasnost.

30' Izraelski napadač probao je driblingom proći Dejana Lovrena. No stoper Liverpoola je bio spreman i iskusno mu je izbio loptu.

27' Sjajna prilika za 'vatrene'. Modrić je proigrao Perišića na lijevom krilu, Ivan je fino poslao nisku loptu, a izraelska obrana u posljednji trenutak čisti loptu ispred Kalinića! Činilo se kao da će lopta ući u gol.

24' Velika panika u našem šesnaestercu! Kehat je ubacio loptu u šesnaesterac, Subašić ju je probao uhvatiti, ali mu je ispala iz ruke. Darijo Srna je u zadnji trenutak počistio loptu s gol linije.

22' Izraelci su probali zaprijetiti s lijevog boka. Poslali su loptu u šesnaesterac Subašića, ali je Vida neometan loptu izbacio glavom.

18' Ništa konkretno se ne događa. Igra se uglavnom na sredini terena. Nije bilo pravih prilika.

12' Hrvatska je odigrala jednu brzu kontru. Nikola Kalinić probao je uposliti Mandžukića vanjskim dijelom stopala, ali Mandžo se nije uspio snaći i prilika je propala.

10' Nakon prvih 10 minuta Hrvatska je bolja i zasluženo vodi. Imao je i Izrael priliku, dvije, ali nije uspio zabiti.

6' Perišić je poslao jednu oštru povratnu loptu po podu. Modrić je čekao na kojih 17 metara, pokušao je plasirati udarac u donji lijevi kut, ali bio je neprecizan i promašio gol.

4' GOOOOL! Hrvatska vodi protiv Izraela golom Ivana Perišića! Lopta je ubačena u kazneni prostor Izraelaca, najbolje se snašao Perišić, koji iz prve šalje loptu u mrežu.

3' Kakva prilika za Izrael. Imao je jedan slobodni udarac s desne strane Subašićeva gola. Lopta je ubačena u šesnaesterac i lopta se odbija od Ćorluke u prečku. Sreća za 'vatrene'!

1' Počela je utakmica između Hrvatske i Izraela.

Minuta šutnje nogometaša i navijača zbog terorističkog napada u Belgiji.

Glavni sudac bit će Ištvan Vad iz Mađarske.

Još koji trenutak i počet će utakmica.

U Gradski vrt došlo je oko 15 tisuća navijača. Temperatura u Osijeku vrti se oko 4 stupnja dok je vlažnost zraka 94 posto.

SLUŽBENI SASTAVI

Hrvatska (3-5-2): Subašić - Vida, Ćorluka, Lovren - Srna, Modrić, Badelj, Brozović, Perišić - Mandžukić, N. Kalinić.
 

Izrael: Kleyman, Tibi, N. Bitton, Tawatha, Gershon, Kehat, B. Bitton, Buzaglo, Dabbur, Ben Chaim, Hemed. 

NAJAVA

Hrvatski nogometni reprezentativci su se u ponedjeljak okupili u Zagrebu i odradili lakši trening. Već sljedeći dan su krenuli za Osijek. U međuvremenu sve je iznenadila vijest o ozljedi Ivana Rakitića. Raketa je lakše ozlijedio list na nozi pa je u dogovoru s Barcelonom odlučeno da neće igrati prijateljske utakmice protiv Izraela i Mađarske.

Hrvatska još ne zna za poraz protiv Izraela. U devet odigranih utakmica, 'vatreni' su pobijedili osam puta dok je jednom bilo neriješeno 3-3 u Izraelu u rujnu 2005. godine.

Bit će ovo utakmica u kojoj će Ante Čačić probati 3-5-2 formaciju, koju je koristio zadnjih dvadesetak minuta protiv Rusije, a bit će ovo i prilika za promociju novih reprezentativnih dresova. Utakmica je na rasporedu u 18 sati.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 418
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica