Obavijesti

Sport

Komentari 142

Adrian Lopez srušio Liverpool u 2. minuti sudačke nadoknade

Adrian Lopez srušio Liverpool u 2. minuti sudačke nadoknade
8

Nogometaši Villarreala su na svojem El Madrigalu pobijedili nogometaše Liverpoola 1-0 u sklopu prve polufinale utakmice Europske lige. Junak susreta bio je Adrian Lopez golom u sudačkoj nadoknadi

VIDEO

Villarreal u zadnjih deset utakmica protiv engleskih klubova nije znao za pobjedu, a Jürgen Klopp nikad nije pobijedio neku španjolsku momčad u Španjolskoj. No jedno od toga se večeras promijenilo. Kada se sve činilo da će utakmica završiti 0-0, Adrian Lopez je u drugoj minuti sudačke nadoknade zabio za pobjedu Villarreala 1-0.

Utakmica je, u globalu, bila vrlo dobra u vrlo visokom ritmu. Niti jedna momčad se nije štedjela i igrala zatvoreno, i Villarreal i Liverpool su htjeli pobjedu. I imali su prilika. Villarreal ponajviše preko Cedrica Bakambua, koji je pogodio i stativu, a Liverpool preko Roberta Firmina i Coutinha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upravo je Coutinho morao ostati u svlačionici na poluvremenu, a u igri ga je zamijenio Jordon Ibe. Otkako je Liverpoolov prednji vezni/krilni izašao, igra Kloppove momčadi je malo pala.

Bilo je prilika i u nastavku, no lopta nikako nije htjela u gol. Sve do 2. minute sudačke nadoknade kada je nakon jednog kontra napada Denis Suarez povukao i nesebično dodao, iako je mogao pucati, Adrianu Lopezu, koji posprema loptu u mrežu za veliko slavlje Španjolaca.

Klopp je tako doživio prvi poraz u Europi na klupi Liverpoola, a lako je moguće da u finalu ovogodišnjeg izdanja Europske lige gledamo dva španjolska kluba. No povijest je ponovo na strani engleske momčadi: Liverpool je pet puta igrao u polufinalu Europske lige, a čak tri puta je prošao dalje nakon što je izgubio prvu utkamicu u gostima. Ostaje nada navijačima 'redsa'.

Spomenimo i kako je Dejan Lovren odigrao cijeli susret i bio standardno dobar. Nije previše mogao napraviti kod gola.

Šahtar se izvukao protiv Seville

Malo tko je Šahtaru davao šanse protiv Seville, pa čak i na "domaćem" terenu u Lavovu. No izabranici Mircee Lucescua su pokazali da su dostojni protivnici. Prvih sat vremena.

No onda je ipak kvaliteta došla do izražaja. Može se reći da je, na kraju, Šahtar izvukao remi protiv Seville odigravši 2-2.

Victor Vitolo je zabio za vodstvo Seville u 6. minuti, a u 23. je Marlos izjednačio na 1-1. Samo 13 minuta kasnije Šahtar je poveo preko Stepanenka i čuvao prednost sve do 82. minute kada Kevin Gameiro pogađa iz penala. Francuz nije imao sreće jer je prije gola iz penala komotno mogao zabiti barem dva. No lopta nije htjela u gol.

Darijo Srna odigrao je cijelu utkamicu dok je Eduardo ušao nakon nesvakidašnjeg poteza. Naime, Lucescu je napravio trostruku zamjenu u prvoj minuti sudačke nadoknade, odnosno u 91. minuti.

Šahtar tako na Sanchez Pizjuan ide s dva gola u mreži na domaćem terenu.

No, igra se još punih 90 minuta i sve je moguće. 

Uzvratne utakmice se igraju za tjedan dana.

 

KRONOLOGIJA:

UŽIVO: Villarreal - Liverpool 1-0

Lopez 90+2'


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

KRAJ Villarreal je pobijedio Liverpool kasnim golom u 92. minuti! Kad se sve činilo da će utakmica završiti 0-0, Lopez je zabio na nesebičnu asistenciju Suareza. 'Žuta podmornica' tako ide s golom prednosti i bez primljenog gola na uzvrat na Anfield.

GOOOOL! Villarreal je zabio gol u 92. minuti! Gol je zabio Adrian Lopez na prekrasnu i nesebičnu asistenciju Denisa Suareza!

87' Kakvu priliku je imao Villarreal! Za pobjedu! Bakambu je izašao sam na Mignoleta, ali belgijski golman mu skida udarac! Odmah u sljedećem napadu Alberto Moreno iz Liverpoola ide sam na Asenja, ali puca iznad gola. Kakva završnica!

85' Još pet minuta do kraja regularnog dijela. Tempo utakmice je pao i zadnjih 15 minuta nema pravih prilika.

Sevilla je izjednačila kod Šahtara. Strijelac je bio Kevin Gameiro iz penala. Rezultat je 2-2.

76' Susret je kratko prekinut zbog pružanja pomoći Baillyju. Stoper Villarreala će na klupu, a mijenja ga Mussachio. Minutu ranije izašao je Soldado, a ušao je Adrian. Trener Marcelino više nema zamjena.

71' Utakmica je nakon 70 minuta malo splasnula i tempo je lagano pao. U zadnjih desetak minuta bilo je više prekida nego na cijeloj utakmici, startovi su malo oštriji. Villarreal radi svoju prvu zamjenu. Izašao je Dos Santos, a ušao Castillejo, igrač koji je pretrpio najviše prekršaja u ovogodišnjoj Europskoj ligi.

65' Liverpool se probudio! Probao je Roberto Firmino nakon okreta s desetak metara, pucao je sjajno, ali pogodio je stativu. 

64' Costa je natrčao na Lovrenov lakat i ostao ležati na travnjaku. Curi mu krv iz usta, ali sve bi trebalo biti u redu i utakmica će se nastaviti uskoro.

60' Prvi žuti karton na utakmici dobio je Costa nakon prekršaja nad Clyneom.

53' Utakmica se nastavila u visokom ritmu i u drugom poluvremenu. Nakon udarca glavom Bakambua probali su i Villarreal i Liverpool ubačajima, ali sve lopte su raščistili obrambeni igrači. Ostaje 0-0.

46' Coutinho je ostao u svlačionici, očito se radi o nekoj ozljedi. Zamijenio ga je Jordon Ibe.

46' Sjajno je glavom iz kornera pucao Cedric Bakambu i pogodio stativu! Vrlo blizu je bio ovaj udarac.

46' Počelo je drugo poluvrijeme i Villarreal je odmah napao silovito i izborio korner.

POLUVRIJEME Imali smo priliku gledati dobru utakmicu u prvom poluvremenu. Igralo se u vrlo visokom tempu s dosta prilika, a prava je šteta što netko dobru igru nije okrunio golom. 

45+1' Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

42' Primio je Roberto Soldado jednu loptu leđima prema golu, uspio se okrenuti i zavrnuti loptu. Lopta je dobila fini efej i išla prema golu, ali je, na žalost svih navijača Villarreala, završila malo pored lijeve stative. 

39' Ponovo je Liverpool preživio jednu seriju napada i udaraca Villarreala. Sjajno se suigrači iz Villarreala proigravaju, odigravaju iz prve. Sjajnu utakmicu gledamo za sad.

Šahtar vodi protiv Seville 2-1. Nakon ubačaja najviši u skoku u 36. minuti je bio Stepanenko.

29' Liverpoolov napadač Coutinho ima fantastičan udarac. No ovaj put je bio neprecizan. Stvorio si je prostor nakon driblinga i pucao s dvadesetak metara. Udarac je bio vrlo snažan, ali visoko iznad gola.

Šahtar je izjednačio na 1-1! Strijelac je bio Marlos.

22' Sjajan niz akcija imao je Villarreal. Pucao je Pina, obranio Mignolet, zatim je slijedio ubačaj kojeg su raščistili igrači Liverpoola da bi zadnji udarac završio u bloku.

21' Liverpool je nešto bolji i konkretniji nakon prvih 20 minuta. Preuzeo je posjed lopte i već desetak minuta se igra ispred gola Villarreala.

16' Liverpool je imao korner. Dejan Lovren nije uspio zahvatiti loptu glavom, a ona je došla do Lucasa Leive, koji puca, ali neprecizno i visoko iznad gola. Zatim je Villarreal izgubio posjed i skoro primio gol. Pucao je Adam Lallana, ali neprecizno.

11' Sjajna prilika za Villarreal! 'Žuta podmornica' je brzo izvela slobodni udarac, lopta je došla do Soldada, koji puca s desne strane iskosa. Lopta je fijuknula pored druge stative Mignoletova gola.

Sevilla vodi u Ukrajini. Strijelac za goste bio je Victor Vitolo u 6. minuti.

5' Kakva prilika za goste! Lallana je ubacio jednu loptu s desne strane, lopta je došla do Joea Allena koji je bio sam na kojih desetak metara od gola, ali je pucao ravno po sredini gola. Asenjo nije imao većih problema kod ovog pokušaja.

1' Sudac Skomina dao je znak za početak! Villarreal ima prvi napad.

Još koji trenutak i utakmica će početi.

SASTAVI

Villarreal (4-4-2): Asenjo - Mario Gaspar, Bailly, Victor Ruiz, Jaume Costa - Dos Santos, Pina, Bruno Soriano, Suarez - Soldado, Bakambu

Liverpool (4-2-3-1): Mignolet - Clyne, K. Toure, Dejan Lovren, Moreno - Lucas, Allen - Milner, Coutinho, Lallana - Firmino

STATISTIKA (u ovogodišnjoj Europskoj ligi)

 

SUDAC

Glavni sudac na večerašnjoj utakmici bit će Slovenac Damir Skomina. Linijski suci bit će Jure Praprotnik i Robert Vukan.

NAJAVA 

Povijest je na strani španjolskih klubova. Osim što je Sevilla, koja će večeras igrati protiv Šahtara u Lavovu, rekorder po broju osvojenih naslova u Europskoj ligi (4), Španjolci su u zadnjih 12 godina čak sedam puta osvajali ovo natjecanje: Valencia 2003./04., Sevilla 2005./06. i 2006./07., zatim Atletico Madrid 2009./10. i 2011./12. i ponovo Sevilla 2013./14. te 2014./15.

Španjolci su ispred Engleza i na nacionalnoj razini, španjolski klubovi su devet puta osvajali EL i pet puta gubili finale dok su engleski osvajali sedam, a finale gubili također pet puta. 

No kada konkretno govorimo o Villarrealu i Liverpoolu, engleski predstavnik je u povijesnoj prednosti. 'Redsi' su igrali tri finala EL-a u i sva tri osvojili dok Villarreal nikada nije bio u finalu.

Pa ipak, Villarreal je u ovogodišnjem EL-u izgubio samo jednu utakmicu, onu u grupnoj fazi, dok Liverpool ne zna za poraz. Najbolji strijelac španjolskog predstavnika Cedric Bakambu ima 9 golova, a ni jedan Liverpoolov nogometaš nema više od dva. No možda je i najveći Liverpoolov hendikep taj što Jürgen Klopp nikad nije pobijedio španjolsku momčad u Španjolskoj. Ni s Mainzom ni s Borussijom Dortmund.

Prvi je ovo susret Villarreala i Liverpoola u nekoj natjecateljskoj utakmici, a jedini susret prije ovoga imali su 2008. godine kada je, u prijateljskoj utakmici, na El Madrigalu završilo 0-0.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi