Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
18 komentara

Vaha igračima: Ne smijete primiti ni gol ovaj mjesec

Novi trener Halilhodžić svaki mjesec igračima će dati posebni zadatak. Naredio je dečkima da ne smiju primiti niti gol do kraja mjeseca kolovoza

Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
18 komentara

Ljudi, ja sam tako iznenada došao u ovaj klub da još nisam dobio pravu sliku momčadi. Ali jasno mi je da imamo prelagane igrače, nedostaje nam fizičke snage u jačim duelima. A takvih će u europskim utakmicama biti strašno puno, rekao je Dinamov trener Vahid Halilhodžić nakon pobjede 2-0 u Koprivnici.
Dinamo je Slaven Belupo pobijedio vrlo lako, s pola snage, no igra protiv objektivno nedorasla protivnika ne znači previše.
- Moram razgovarati sa šefovima. Uđemo li u Europsku ligu, hitno će nam trebati nekoliko novih igrača. Čvrstih, jakih, koji će puno lakše izdržati žešće utakmice. Gledao sam neke kasete sa zanimljivim igračima, ali ozbiljan klub s europskim ambicijama ne može kupovati igrače na osnovi jedne snimke - rekao je Vaha i tako malo vjerojatno nesvjesno 'bocnuo' Zokija i Zdravka. Neke igrače dovodili su na temelju fantastičnih golova na DVD-u, poput već zaboravljenog Andersona Coste.
Iako kaže da još nije upoznat s momčadi, Halilhodžićev rukopis itekako se vidi na Dinamovoj igri. 'Modri' nakon nekoliko godina napokon ne igraju preplašeno kad ih protivnik malo 'nagazi', više ne griješe početnički, a i obrana napokon nalikuje na nešto.
- Trener nam je rekao da do kraja ovog mjeseca ne smijemo primiti gol. Svaki mjesec pred nas će staviti neki zadatak. Ne znamo kakav, ali sad ne smijemo primiti gol - otkrio je Vahine metode Ante Rukavina.
Nakon utakmice protiv Slavena Halilhodžić nije poslao igrače na trening kao u Györu.
- Ma, joj, ne radi se to uvijek. Vidim da se neka prašina digla zbog toga, ali to je vani najnormanije. Dva sata nakon utakmice treningom se može vratiti 50 posto snage. No to nije bilo potrebno jer do Györa imamo četiri dana - rekao je Dinamov trener.

ŠTO BI VAHA MOGAO TRAŽITI OD IGRAČA

DEČKI, IGRAJTE NA DVA DODIRA
Navijači često zamjeraju dinamovcima da previše 'carine' loptu. Halilhodžić bi od igrača mogao zatražiti da zabiju iz akcije u kojoj nitko neće loptu dotaknuti više od dva puta.

TKO ZABIJE, MORA NAPRAVITI SALTO
Atraktivnih golova je bilo, ali proslava nije. Rukavina je u Koprivnici preskočio Sammira, ali to nije to. Tko zabije gol, mora, primjerice, napraviti dvostruki salto. Tko ne uspije, plaća večeru.

UČINITI SVE DA TAJ DODO ZABIJE
Trči kao muha bez glave, lopta se od njega odbija kao od spomenika, a gol ne može ili ne zna zabiti. Vaha bi mogao zatražiti od igrača da pomognu Dodi da zabije. Bit će teško, zaista jako teško.

NADMAŠITE ILIJU SIVONJIĆA
Nezaboravnog Sivonjića teško će itko tako skoro nadmašiti, ali trener Vaha mogao bi raspisati natječaj za što spektakularniji promašaj. Tko pobijedi, na čelu mora istetovirati 'magarac'.

Naši partneri pišu
Message