Obavijesti

Sport

Komentari 0

Vaha: Nakon majčine smrti više nisam htio igrati nogomet

Vaha: Nakon majčine smrti više nisam htio igrati nogomet
1

Prekinuo sam nogometnu karijeru nakon što mi je umrla majka 1987. Vratio sam se kući da budem uz oca, rekao je Vahid Halilhodžić u Nedjeljom u 2

VIDEO


U emisiji HTV-a 'Nedjeljom u 2' gostovao je popularni trener Dinama Vahid Halilhodžić.
- Naljutili su me vaši kamermani. Ušli su mi na trening iza leđa, a ja to baš i ne dopuštam. No porazgovarali smo i sve izgladili - rekao je odmah na početku Vaha. Ulazak u svlačionicu ne dopušta.
- Pa to je kao da vam ulaze u spavaću sobu. Istina, Zdravko Mamić može ući kad želi, on je gazda i tu nema dilema. Ali što se tiče sastava, moja je uvijek zadnja. Naravno, u razgovoru sa suradnicima - kaže Halilhodžić o svojoj trenerskoj strogoći. 

U Dinamo je došao samo dva dana prije europske utakmice. Zatekao je loše psihičko stanje  momčadi.
- Ah, što sam zatekao?! Nisam imao vremena ni da vidim kakvi su moji igrači. Pričao sam s njima, gledao ih u oči i čitao sam im misli. Tada sam vidio da vjeruju u uspjeh, u mene.

Prošao 'trnovit' put u životu i karijeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vjerujem u ljude i neljude. Moj put bio je jako težak, ne znam ni sam kako sam ostao živ. Preživio sam taj prokleti rat, bio sam na silu odveden u rat i puno dugujem nogometu - kaže. Najveće trenerske uspjehe postigao je s Lilleom u kojem je još uvijek legenda. No na klupu je prvi put sjeo u svom Veležu za koji je kao igrač zabio čak 106 golova.
- Prekinuo sam nogometnu karijeru nakon što mi je umrla majka 1987. Vratio sam se kući da budem uz oca - rekao je Vaha suznih očiju te nastavio:
- Zahvalan sam svojim roditeljima na svemu i želio sam im se odužiti na taj način. Ja sam bio jedan od šest sinova, nije im bilo lako. Gubitak majke me teško pogodio, nisam više imao nikakve volje za nogometom. Vratio sam se u Mostar.

Sam sebe sam ranio u ratu. Premještao sam pištolj i upucao se u stražnjicu, priča Vaha

Iz Mostara je otišao u ratno vrijeme, a i sam je bio ranjen.
- Bio sam prvi ranjenik u Mostaru. Sukobio sam se sa specijalcima iz Niša. Zamislite, 50 pušaka je bilo upereno u mene, ni sam ne znam kako sam ostao živ. Vikao sam im da su fašisti i vrijeđao ih. Nakon toga sam otišao kući da zaštitim obitelj, uzeo sam pištolj koji mi je netko 'turnuo' za svaki slučaj. Stavio sam oružje odozada za remen. Htio sam ga pomaknuti, no sam sebi sam pucao u stražnjicu. To je bio jedini put da sam pucao i nikad više neću - prisjetio se Dinamov trener.

Sve iz početka, opet od nule

- Jednom su neki ljudi došli u moju kuću da me ubiju, nisu me našli, ali bio sam jedan od bogatijih u Mostaru i moja kuća je nestala u jednom danu. Otišao sam u Francusku i počeo sve ponovno - priča. Vodio je u početku niželigaške klubove, preselio se iz kuće u Mostaru od 500 u francuski stan od 30 kvadrata. Preuzeo je Lille 1998. i s njim ušao u prvu ligu te Ligu prvaka. 

Prezimit ćemo u Europi, to će biti moj poklon Dinamu, uvjerava Vaha

Nije ni sanjao da će voditi klub iz bivše Jugoslavije.
- Da mi je netko prije dva mjeseca rekao da ću trenirati Dinamo, rekao bih mu da je lud. No, eto me. Već 40 godina 'modri' čekaju da prezime u Europi i zato mi je tako teško pao poraz od PAOK-a. Sve ću učiniti da Dinamo prezimi jer bi to bio moj poklon generacijama koje su to pokušavale. Ponosan sam na ovu grupu igrača, sve ću napraviti da osvojimo Kup, prvenstvo i zimu u Europi. A onda uđemo u Ligu prvaka - zaključio je Vaha.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...