Obavijesti

Sport

Komentari 34

Vaha: Šokiran sam, moj PSG si je sam kriv za čudo u Barceloni

Vaha: Šokiran sam, moj PSG si je sam kriv za čudo u Barceloni
1

Bio sam u Parizu na prvoj utakmici osmine finala, ostao oduševljen mogućnostima PSG-a. Tako da ne znam što se onako goropadnoj momčadi moglo dogoditi u uzvratu, rekao je Vahid Halilhodžić

VIDEO

Čudesna utakmica Barcelone i PSG-a okupirala je u srijedu svjetsku nogometnu javnost, ovaj se dvoboj pratio na svim kontinentima. Tako i u dalekom Japanu gdje je povijesni preokret Katalonaca pratio i Vahid Halilhodžić. Izbornik Japana, ali i nekadašnji trener PSG-a probdio je cijelu noć kako bi pratio ovaj ogled...

- Teško mi je ovdje pratiti Ligu prvaka, utakmice se igraju u 4 ujutro po ovdašnjem vremenu, ali ovaj susret nisam mogao propustiti. Iskreno, gledao sam, pa bih malo zaspao, ali se onda opet probudio. I nije mi žao. Svjedočili smo jednom iznenađenju za sve ljubitelje nogometa, teško mi je bilo i pomisliti da će se Barcelona vratiti nakon visokog rezultatskog hendikepa (4:0) iz prve utakmice" rekao je u razgovoru za 24 sata Vahid Halilhodžić, pa nastavio:

- Bio sam u Parizu na prvoj utakmici osmine finala, ostao oduševljen mogućnostima PSG-a. Tako da ne znam što se onako goropadnoj momčadi moglo dogoditi u uzvratu. Možda nisu bili psihološki pripremljeni za takav dvoboj, možda su bili samouvjereni i mislili da će lako proći Camp Nou, a možda su cijelo vrijeme strahovali od debakla. I vjerujte, ovakvo će ispadanje zauvijek ostati u glavama igrača PSG-a, takve se stvari ne zaboravljaju. Za mene je ovo bilo jako iznenađujuće.

Kako ste uživo doživjeli prvi dvoboj PSG-a i Barcelone na Parku prinčeva.

- Ostao sam šokiran blijedom slikom Barcelone, nisam mogao vjerovati da momčad s toliko klasnih igrača, pa i Messijem koji je najbolji u povijesti odigra tako lošu utakmicu. Parižani su iz razbili na sredini terena; Verratti, Rabiot i Matuidi su potpuno dominirali sredinom terena. A da su Cavani, Di Maria i Draxler u nekim situacijama bili precizniji, Barcelona je mogla i teže stradati.

OK, a što se s PSG-om dogodilo u uzvratu?

- Teško pitanje. Mislim da je malotko, osim naravno igrača i stručnog stožera Barcelone, vjerovao u ovakav preokret. Ovo je za mene bilo veliko iznenađenje, a za ovakav podbačaj PSG-a trener i igrači snose veliku odgovornost. Naravno da sam navijao za 'svoj' PSG, žao mi je što su Parižani ispali iz ovog natjecanja. Barceloan je svjesno ušla u rizik, zaigrala s tri stopera koji su u situacijama 'jedan na jedan' morali igrati vrhunski. To je bio i novitet za tradiciju Barcelone, no taj im se rizik isplatio. Parižani su bili tako naivni, ali moramo u obzir uzeti i suđenje, te penale o kojima se može pričati. No, cjelokupni je rezultat meni još uvijek nestvaran, PSG si nije smio dozvoliti takvu rezultatsku katastrofu. Nikako.

Dobro, ajmo malo i o tim penalima...

- Tu sve ovisi jeste li navijač PSG-a ili Barcelone. I u tim će pričama sada biti puno subjektivnosti, a vrlo malo objektivnih analiza. Pitanje je bi li takve penale sudac svirao nekim drugim, slabijim momčadima? Nisam siguran. Meni je posebno diskutabilan onaj penal na Suarezu u posljednjim minutama, takvih situacija na svakoj utakmici ima 'milijun'. Pa i kod svakog prekida. Tako su neke odluke mogle otići i na stranu PSG-a (ruka Mascherana), a vidio sam i da je trener Unai Emery jako nezadovoljan sudačkim odlukama. Ma čak je i Pique mogao dobiti drugi žuti karton za onaj start na Cavaniju, odlučilo je puno tih sitnih detalja. A mislim kako su sve te odluke išle na stranu Barcelone.

Kako se sada nogometaši PSG-a mogu vratiti u pravi ritam, te nastaviti borbu za naslov prvaka s Monacom?

- Budite sigurni, ova će utakmica ostaviti traga na PSG. Pa čak i ne samo za ovo prvenstvo, već će ovo ispadanje iz Lige prvaka biti debelim slovima zabilježeno u povijesti kluba. To je trauma koja se ne liječi lako. I koja će proganjati mnoge buduće generacije PSG-a. Sada je potrebno napraviti razgovor između igrača, trenera i rukovodstva kluba, pod hitno u PSG-u moraju pronaći modus da se ujedine sve snage. Svi u klubu moraju biti moralno i psihološki jaki, samo ih takve stvari mogu kolektivno izvući iz košmara koji ih očekuje u nadolazećem razdoblju. Ovakva utakmica ostavlja traga, a svi oko kluba (predsjednik, stručni stožer, igrači) moraju uložiti puno napora kako bi se momčad vratila na psihološku razinu.

Vahid Halilhodžić i dalje ne može vjerovati kako je PSG izgledao na terenu...

- Meni je to nepojmljivo, PSG je igrao taktički katastrofalno! Bez imalo agresije, nisu uspjevali zadržati posjed, niti imali kvalitetan protok lopte. Ništa od njih nismo vidjeli. Parižani su bili toliko bojažljivi, sredina terena nije postojala, igralo se bez ritma, bez duela... Razumijem da su Verratti i Rabiot vrlo mladi igrači, ali i oni su morali biti puno bolji. Možda je trener mogao pokušati s iskusnijim Thiago Mottom, ali opet ne znam u kakvoj je on formi. U PSG-u sada moraju analizirati zašto je došlo do ovakvog debakla, kažem imaju se pravo ljutiti na suđenje, ali prije toga krivicu moraju pronaći u svom nastupu. Bili su tako loši na svim razinama, a defanzivno kriminalni.

Iskusni trener ima puno zamjerki i za kapetana PSG-a Thiaga Silvu...

- Thiago Silva po meni nije bio na kapetanskoj razini, ipak je on jedan od najiskusnijih igrača PSG-a, morao je puno bolje reagirati. Pa vikom, gestom ili nekim prekršajem podići svoju momčad kada osjeti da je sve krenulo po zlu. Svojim samopouzdanjem utjecati na psihu igrača, nekako ih primiriti u tim zadnjim minutama. A on mi se čini izgubljenim, ma ima tu puno detalja koje sada treba analizirati kako s slične stvari ne bi događale i u budućnosti.
 
PSG unatoč velikim ulaganjima još nije na razini najvećih svjetskih klubova...

- Sasvim je jasno da novi vlasnici žele osvojiti Ligu prvaka, ali još se puno stvari treba posložiti kako bi stigli do svog cilja. Za mene PSG ima prilično prostora za napredak, ali puno se toga treba napraviti na, ali i izvan terena kako bi klub otišao na još više razine - zaključio je Vahid Halilhodžić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica