Sport

Komentari 2

Val Gardena: Kostelić 18. na treningu spusta, Zrnčić-Dim 52.

Val Gardena: Kostelić 18. na treningu spusta, Zrnčić-Dim 52.

U više puta prekidanome prvom spustaškom treningu skijaša u Val Gardeni gdje se u petak i subotu voze superveleslalom i spust, nastupila su dvojica naših sijaša...

Ivica Kostelić se sa startnim brojem 26 uspio probiti na 18. mjesto s vremenom od dvije minute i 4.27 sekundi, 1.85 sekundi sporijim od vodećeg Šveđanina Hansa Olssona. Trening je zbog preguste magle drugi put prekinut nakon što se stazom spustio Amerikanac Wiley Maple sa startnim brojem 45.

Natko Zrnčić-Dim niz stazu Saslong spustio se nakon toga, sa startnim brojem 49., te je odskijao 52. vrijeme s 4.28 sekundi zaostatka za Olssonom. Natko je nakon treninga kratko komentirao:

- Prvi dio staze po prolaznim vremenima je izgledao odlično, dok sam u donjem dijelu bio možda malo pretvrd te zbog toga puno zaostao. U svakom slučaju predstoji mi detaljna analiza vožnje kako bih vidio što treba popraviti. Staza je bila dobra, možda malo mekana u nekim dijelovima i povremeno slabe vidljivosti.

Trening još uvijek nije formalno završen. Prije posljednjeg prekida zbog slabe vidljivosti na startu su ostala još trojica od ukupno 79 skijaša prijavljenih za trening.

Sutra (četvrtak) bi se trebao održati drugi spustaški trening.

Najčitaniji članci