Obavijesti

Sport

Komentari 199

Messi častio 'prijatelja' Alvesa, Barça je nastavila lov na titulu

Messi častio 'prijatelja' Alvesa, Barça je nastavila lov na titulu
4

Barcelona je u posljednjoj nedjeljnoj utakmici 28. kola Primere pobijedila Valenciju 4-2. Gosti su stvarali Kataloncima dosta problema, no nisu mogli nadoknaditi igrača manje u drugom poluvremenu

VIDEO

Nakon što je nedavno zagorčala život Real Madridu, Valencia je bila na dobrom putu da to isto učini i Barceloni, no Katalonci su ipak pronašli put do sva tri boda. "Blaugrana" je u nedjelju, u 28. kolu Primere na Camp Nouu, slavila rezultatom 4-2.

Bila je to utakmica s pregršt golova, prilika, ali i s ponekom kontroverznom odlukom suca Alejandra Hernándeza. Djelitelj pravde oglušio se na zahtjeve obiju momčadi u ranoj fazi utakmice, nije pokazao na penal nakon ruke Ivana Rakitića te Neymarova pada na drugoj strani.

Valencia je bez respekta otvorila utakmicu i povela je u 29. minuti. Eliaquima Mangalu nitko nije stigao zatvoriti nakon kornera, a Francuz je glavom poentirao za 0-1. No vodstvo gostiju trajalo je samo šest minuta, sve dok Neymar nije iz auta asistirao Luisu Suárezu za 22. prvenstveni gol ove sezone.

Pred kraj prvog dijela pala su još dva gola. Mangala je prvo skrivio penal i zasluženo pocrvenio jer je, kao zadnji čovjek obrane, povukao Suáreza s leđa, a najstrožu kaznu mirno je realizirao Messi. No u nadoknadi je Valencia, s igračem manje, stigla odgovoriti. Munir El Haddadi, čovjek na posudbi iz Barcelone, završio je krasnu kontru i šokirao svoj matični klub.

Cijelo poluvrijeme s igračem manje ipak je bio prevelik hendikep za Valenciju, koja nije mogla izbjeći poraz. Messi je u 53. minuti tako kroz gužvu zavukao loptu iza leđa Alvesa već 21. put u karijeri (nijednom golmanu nije zabio više). Četiri minute potom domaći navijači opet su se hvatali za glavu nakon kontre Munira koju ovaj put, međutim, nije završio golom.

Konačan rezultat, nakon nekoliko neuspješnih pokušaja Messija i Neymara, postavio je Andre Gomes, čovjek koji je u Barcelonu stigao upravo iz Valencije. Bio mu je to prvijenac za "blaugranu" koja u pozitivnom raspoloženju odlazi na reprezentativnu stanku.

Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 65. minute. Hrvatski reprezentativac nije odigrao utakmicu za pamćenje, pogotovo u obrani, no navijači su ga pri izlasku nagradili pljeskom. Uostalom, podrška publike jedan je od razloga zašto je nedavno produžio ugovor s katalonskim velikanom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica