Obavijesti

Sport

Komentari 1

Valentić je opet srušila rekord! Fraser-Pryce druga najbrža ikad

Valentić je opet srušila rekord! Fraser-Pryce druga najbrža ikad

Osim dva rekorda hrvatskih atletičara Elije Valentić i Filipa Mihaljevića na Prvenstvu u Karlovcu, konkurenciju je pomela i Nizozemka Hassan koja je na mitingu Continental Toura srušila svjetski rekord na 10.000 metara

VIDEO

Na seniorskom Prvenstvu Hrvatske u Karlovcu, Osječanka Elija Valentić (23) s motkom je preskočila 4,26 metara i time za centimetar popravila najbolji dosadašnji rezultat, osobni i državni.

POGLEDAJTE VIDEO: Atletičarka Ivana Lončarek

Pokretanje videa...

01:03

Elija inače živi i trenira u Mannheimu gdje je početkom svibnja dva vikenda zaredom pomicala granice. Najprije je skočila 4,21, a potom i preko 4,25 metra. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uspješan je bio i Filip Mihaljević (26) koji je postavio novi hrvatski rekord u bacanju kugle na otvorenom. 

Uoči Olimpijskih igara u Tokiju, Mihaljević je u Karlovcu pobijedio hicem 21,94 čime je za deset centimetara popravio svoj dosadašnji rekord. S ovim rezultatom popeo se na drugo mjesto europske tablice i peto na svjetskoj. 

Athletics - 2021 European Indoor Athletics Championships

Vikend fantastičnih rezultata nastavio se i na dugim prugama. Na mitingu zlatne razine Continental Toura, nizozemska atletičarka Sifan Hassan (28) srušila je svjetski rekord na 10.000 metara. 

Hassan je u cilj prošla s vremenom od 29:06.82 te je za više od deset sekundi popravila rekord s OI u Rio de Janeiru koji je držala Etiopljanka Almaz Ayana (29:17.45).

Jamajčanka Shelly-Ann Fraser Pryce (34) postavila je drugo najbolje vrijeme u povijesti istrčavši sjajan rezultat na 100 metara. Na natjecanju Olympic Destiny Series u Kingstonu, dvostruka olimpijska pobjednica i četverostruka svjetska prvakinja prošla je ciljem za 10.63 sekunde. 

Svjetski rekord iznosi 10.49 sekundi, a istrčala ga je legendarna Florence Griffith Joyner 16. srpnja 1988. u Indianapolisu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu