Obavijesti

Sport

Komentari 47

Valverde dostavio popis: Evo koju devetoricu želi Barcelona

Valverde dostavio popis: Evo koju devetoricu želi Barcelona
1

53-godišnji stručnjak Ernesto Valverde pokušat će zacijeliti rane ispadanja iz Lige prvaka od Juventusa i gubitka Primere od Real Madrida. A plan je to izvesti sa sljedećom devetoricom nogometaša

VIDEO

Barcelona je prošle sezone podbacila. Nogometaši Luisa Enriquea nisu izgledali niti približno kao zadnjih sezona stoga je španjolski stručnjak odlučio napustiti klub i kormilo prepustiti drugome.

Točnije, Ernestu Valverdeu, koji je stigao iz Athletic Bilbaa. 53-godišnji stručnjak pokušat će zacijeliti rane ispadanja iz Lige prvaka od Juventusa i gubitka Primere od Real Madrida. A plan je to izvesti sa sljedećom devetoricom nogometaša, koji su povezivani s dolaskom na Camp Nou.

Riječ je prvenstveno o Marcu Verrattiju kojeg Barca žarko želi. No, u PSG-u su spustili rampu i plemeniti veznjak ostaje na Parku Prinčeva. Ostaje vidjeti ima li Barca želje pokušati razuvjeriti bogate čelnike PSG-a.

Dalje, Valverde žarko želi Coutinha iz Liverpoola. Nije to ništa novo, ali sada je odgovornost na Jurgenu Kloppu, koji bi ga trebao nagovoriti na ostanak na Anfieldu. Jer teško je odbiti klub kao što je Barcelona. A prema mišljenju njemačkog stratega Coutinho bi na Anfieldu postao legenda dok bi na Camp Nou bio tek jedan od mnogih. Brazilac je na potezu.

Idući na listi je Ousmane Dembele, mladi Francuz u redovima Borussije Dortmund. Dembele je u odigrao sjajnu prošlu sezonu nakon što je stigao kao veliko pojačanje iz Rennesa gdje je terorizirao protivničke mreže u kombinaciji s Henriqueom, Ntepom ili Giovannijem Siom (!). Za krilnog napadača se nerijetko tvrdi da bi mogao postati top igrač, jedan od najboljih na svijetu.

Zatim je ti u Douglas Costa, koji je dolaskom Carla Ancelottija pao u drugi plan. I dok ga je Pep Guardiola često gurao u vatru, Ancelotti se okrenuo "tradicionalnom" načinu - vratio je Riberyja i Robbena u prvu postavu i uzeo njemačko prvenstvo. Douglas Costa je prilično raspoložen za transfer u Barcelonu.

Gerard Deulofeu nije ni htio otići iz Barcelone, ali kada je odlazio 'blaugrana' se osigurala. Deulofeu je otišao u Everton, ali uz opciju prvokupa za 12 milijuna eura. U Engleskoj je malo startao, malo sjedio na klupi, ali je dolaskom u Milan pokazao da je stasao u dobrog igrača i da je spreman za visine. Na Barceloni je da odluči želi li ga otkupiti. U današnjem nogometnom svijetu, moramo napomenuti, 12 milijuna eura za igrača poput Deulofeua je iznimno malo i Barca bi trebala iskoristiti opciju. Na kraju krajeva, može ga prodati za više od duplo.

Na začelju liste želja nalaze se imena poput Ismaila Sarra iz Metza ili Sevillin Vitolo, Leicesterov Riyad Mahrez te Gelson Martins iz Sportinga.

Spominju se tu još neka imena - Bayernov Renato Sanches, Benficin Nelson Semedo ili Arsenalov Hector Bellerin, za kojeg se već neko vrijeme spominje da bi mogao obući Barcin dres.

Prijelazni rok počinje 1. srpnja, na Camp Nou će biti napeto i ostaje vidjeti tko će doći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu