Obavijesti

Sport

Komentari 9

Van Dijk - Od perača suđa do najskupljeg braniča u povijesti

Van Dijk - Od perača suđa do najskupljeg braniča u povijesti
1

Često bih mu govorio da pere više suđa i prestane pokušavati postati nogometaš jer ovdje bar može zaraditi nešto, prisjetio se vlasnik restorana u kojem je radi Virgil van Dijk

VIDEO

Svi koji su u posljednje vrijeme barem letimice pregledali neki od medija vezanih uz nogomet čuli su za senzacionalni transfer u Premiershipu u kojem je Virgil van Dijk (26) postao najskuplji obrambeni igrač svih vremena prešavši iz Southamptona u Liverpool za gotovo nevjerojatnih 85 milijuna eura.

Nizozemski stoper ubrzo je postao najspominjanija osoba na Otoku te tema mnogobrojnih rasprava u nogometnim krugovima.  Međutim, deset godina ranije, malo tko je mogao zamisliti kako će se nogometom zaluđeni mladić iz nizozemskog grada Brede tako brzo vinuti u sam vrh svjetskog nogometa.

Tada 16-godišnji mladić živio je daleko od sadašnjeg glamura i blagostanja zarađujući za život perući suđe u lokalnom restoranu Oncle Jean.

Liverpool je kupio najskupljeg stopera u povijesti nogometa!
Liverpool  je kupio najskupljeg stopera u povijesti nogometa!

- Bio je dobar radnik. Uvijek je dobro prao i radio svoj posao pošteno. Bio je u restoranu tijekom dvije večeri s najvećom gužvom - prisjetio se vlasnik restorana Jacques Lips.

Uz taj povremeni posao, mladi nogometaš naporno je trenirao - najprije u redovima lokalnog WDS-a, a zatim i u akademiji obližnjeg Willema II. No nisu svi mislili kako je ganjanje profesionalne karijere pravi put za mladića.

- Često bih mu govorio da pere više suđa i prestane pokušavati postati profesionalni nogometaš jer ovdje bar može zaraditi nešto - izjavio je Lips priznavši kako je bio oduševljen vijestima da je njegov bivši zaposlenik postao najskuplji obrambeni igrač u povijesti:

- Nisam mogao vjerovati kad sam saznao, 85 milijuna? Morao sam par puta ponoviti brojku kad sam je čuo.

Svog bivšeg radnika u restoranu se rado sjećaju čemu svjedoči i njegov uokvireni dres koji ponosno visi sa zidova blagovaonice:

- Nitko ga ovdje nije zaboravio. Virgil je bio sjajan mladić. Još uvijek čuvamo njegov broj telefona. Pokušao sam ga nazvati, ali ne da ga pozovem da se vrati, već da mu čestitam - našalio se vlasnik restorana.

Počeo je zimski prijelazni rok, jedan ludi rekord već je pao
Počeo je zimski prijelazni rok, jedan ludi rekord već je pao

Osim ljudi s njegovog posla, popularnog stopera rado se prisjećaju i njegovi prvi treneri u lokalnom klubu WDS:

- Uspio je unatoč tome što smo ga mi trenirali! - našalio se John van den Berg, jedan od trenera u WDS-u.

- Nisam iznenađen što je postao stoper. Uvijek je bio na središnjoj poziciji, kontrolirao igru te rješavao stvari u obrani. Kada je imao sedam godina bio je za glavu veći i jači od svih - dodao je Van Berg.

Slavni Nizozemac nije zaboravio niti svoje prve trenere:

- Prošle je godine došao s potpisanim dresom nizozemske reprezentacije. To je bilo jako dirljivo. Došao je izraziti zahvalnost svom prvom klubu i ljudima koji su mu pomogli.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener