Obavijesti

Sport

Komentari 31

VAR se treba koristiti kad god netko smatra da su ga oštetili

VAR se treba koristiti kad god netko smatra da su ga oštetili
1

Suština je da je VAR tu u ime publike. Ne toliko u ime jedanaestorice na terenu, ili njih i njihovih navijača, nego u ime stotina milijuna gledateljstva. Sve te priče o ubijanju ritma, ovo i ono. Ne vjerujem

VIDEO

Za samo nekoliko utakmica dosljedne primjene VAR bi iskorjenio simuliranje. Zvijezda zaroni u šesnaestercu. Ili na centru. Nitko ga dotaknuo nije, a on padne. Sudac i ne svira penal ili faul. Ali ekipa koju je dripac htio oštetiti traži VAR, da cijeli svijet i sudac vide da je simulirao. Žuti karton. Pa, kad se simuliranjem nakupi kartona, eto ti pauze. Eto ti i lošeg publiciteta.

Pokretanje videa...

01:10

Multinacionalke ne lude za zvijezdama koje cijeli svijet ismijava češće nego Neymara. Nije isto ako svi vide da nije penal, ali je suđen, negativac je zabio gol i osvojio je naslov, ili svi vide da si zabio gol rukom, ali je poništen, možda si dobio žuti ili crveni i tvoja krađa nije pokrivena "pravomoćnom presudom".

Jedini problem je što sudac može odlučiti kad će koristiti tehnologiju. Najpoštenije bi bilo da svaka momčad može X puta pogriješiti. Ali, sve dok ne griješi, ma neka VAR poziva i pedeset puta na utakmici. Ako treba. Ali ne bi trebalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Marić: VAR neprihvatljiv? Ma Bjelica nema pravo to govoriti
Marić: VAR neprihvatljiv? Ma Bjelica nema pravo to govoriti

Suština je da je VAR tu u ime publike. Ne toliko u ime jedanaestorice na terenu, ili njih i njihovih navijača, nego u ime stotina milijuna televizijskog gledateljstva. Pritisak stotina milijuna na kraju će presuditi da se VAR iskoristi za smanjivanje anomalija na minimum.

Sve te priče o ubijanju ritma, ovo i ono. Ne vjerujem. Stavim li se u cipele krupnog kapitala, rekao bih da se sve prednosti češće uporabe tehnologije ne koriste već danas samo zato jer se klubovi i reprezentacije u čiju se korist najčešće griješi ne žele odreći prednosti u odnosu na oštećene.

Uz VAR bismo izgubili Kup, ali i imali 45 bodova više od 'bilih'
Uz VAR bismo izgubili Kup, ali i imali 45 bodova više od 'bilih'

Da se dopusti korištenje tehnologije kad god oštećeni to zatraže bilo bi kao i s uvođenjem prvih robotskih tvornica automobila. U fazi testiranja radnici su tako često zaustavljali proizvodnju, da provjere rade li roboti kako treba, da je iz pogona u prvih mjesec, dva izašlo tek nekoliko automobila. Ali, nakon što se sve uštimalo, proizvođači koji su robotizirali proizvodnju pojeli su konkurenciju.

Tako bi bilo i s nogometom. Možda bi u početku ljudima i išlo na živce često zaustavljanje igre. Ali, nakon što bi preveranti platili cijenu u reputaciji i novcu, VAR bi se koristio vrlo rijetko. Što više ovlasti oštećeni dobiju, na kaju balade će se VAR rjeđe koristiti.

 

Pokretanje videa...

15:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu