Obavijesti

Sport

Komentari 11

Varaždinska doktorica Poje (74) položila za crni pojas u karateu!

Varaždinska doktorica Poje (74) položila za crni pojas u karateu!

Bivšu juniorsku i seniorsku reprezentativku sportske gimnastike Ingu Poje sat vremena ispitivao je jedan od najboljih karatista svih vremena Esad Garibović, majstor karatea 6. dan

Umirovljena doktorica sportske medicine Inga Poje (74) položila je za crni pojas u karateu nakon sedam godina treniranja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Dječakova obrambena tehnika

Pokretanje videa ...

Polaganje se održalo 16. lipnja u Fight Clubu Kovačić, a glavni ispitivač bio je jedan od najboljih karatista svih vremena Esad Garibović, majstor karatea 6. dan. U komisiji je bio i Krešo Sever, majstor karatea 2. dan. 

POGLEDAJTE PRVO ČETVRTFINALE ARMAGEDONA:

Ispitivanje Inge trajalo je sat vremena, a sastojalo se od teorije, tehnike, udaraca na vreći i kata, nakon čega su Poje uručili crni pojas te je tako postala prva Hrvatica koja je u 74. godini položila za crni pojas u karateu. 

Glavni ispitivač pohvalio je Poje te rekao kako se vidi utjecaj škole karate kluba Varaždin i tradicija pokojnog dr. Mlinarića koji je osnovao klub. Pohvale je dobio i njezin trener, sensei Krešo Sever. 

Inga je bivša juniorska i seniorska reprezentativka sportske gimnastike, a kada se počela baviti ovim sportom njezina obitelj bila je vrlo skeptična. 

- Uh, to je bila panika. Moj sin se našao u društvu prijatelja koji je se bavi karateom i rekao je: "Daj zamisli, moja mama je krenula na karate", na što mu je ovaj rekao: "Ma super, poželi joj mnogo uspjeha". Tada se sin malo umirio - rekla je Inga u jednom od intervjua. 

Ona se već godinama vodi krilaticom: "U zdravom tijelu zdrav duh" i dokaz je da godine nisu prepreka ni za kakvu fizičku aktivnost.