Obavijesti

Sport

Komentari 10

Varaždinski Clasico: Mumlek je na klupi, a Veldin Karić - u igri

Varaždinski Clasico: Mumlek je na klupi, a Veldin Karić - u igri
1

Karić je i dalje opasan, a kad mene netko pokušava nagovoriti da zaigram seniorski nogomet, samo se lupim po glavi, rekao je Miljenko Mumlek, trener NK Varaždina uoči kup utakmice protiv NK Varteksa

VIDEO

Na stadionu Varteksa u srijedu u 16 sati igra se utakmica četvrtfinala Županijskog nogometnog kupa između gradskih rivala Varaždina i Varteksa.

Riječ je o momčadima koje su se protekle dvije sezone susretale u polufinalima Županijskog kupa, a u oba slučaja slavio je trenutni drugoligaš NK Varaždin.

I dok su se u polufinalima igrale dvije utakmice, u četvrtfinalu igra se samo jedan susret pa su iznenađenja svakako moguća.

- Cilj je proći i zabiti što više pogodaka, no moji igrači se nikako ne smiju opustiti ni podcijeniti momčad Varteksa - rekao je Miljenko Mumlek koji će protiv četvrtoligaša izvesti kombinirani sastav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najbolji igrač Varteksa je Veldin Karić koji je u dosadašnjem tijeku Četvrte HNL Čakovec-Varaždin postigao sedam golova i dijeli prvo mjesto liste strijelaca sa svojim suigračem Tihomirom Šoštarićem.

Karić je s Mumlekom dugo dijelio svlačionicu u nekadašnjem Varteksu.

Trenutni trener Varaždina u dresu krojača postigao 90 golova, dok ih je Karić zabio 53.

- Veldinu je dobra strana bila igra glavom, odličan tajming za ulazak u prostor i precizna ljevica. Danas je on u 45. godini i još pokazuje svoju kvalitetu - naglasio je Mumlek koji je s Karićem prošao kroz najljepše razdoblje varaždinskog nogometa.

Obojica su branili boje Varteksa s kojim su igrali četvrtfinale Kupa kupova protiv španjolske Mallorce, a svima je u sjećanju i utakmica protiv Aston Ville kada su prije 17 godina na Villa parku pobijedili moćnu momčad predvođenu legendarnim Schmeichelom, Turčinom Alpayjem, Šveđaninom Mellbergom, Kolumbijcem Juan Pablom Angelom, Francuzom Ginolom i Englezom Vasselom. Baš je Karić bio strijelac drugog gola Varteksa u pobjedi od 3-2.

- Karića moramo udaljiti čim dalje od šesnaesterca jer ako dođe u priliku njegova kvaliteta će doći do izražaja - naglasio je Mumlek kojeg baš ne simpatiziraju White Stonesi koji su 2011. godine iz protesta zbog promjene imena osnovali vlastiti klub.

- S njihove strane dolazile su raznorazne uvrede na moj račun. Oni su krenuli od najniže lige i prošle sezone igrali 3. HNL Istok, a ove sezone su u četvrtoj i to valja pohvaliti - rekao je Mumlek kojem je 45 godina i samo je godinu dana stariji od Karića.

- Ma i mene su pokušavali nagovoriti da zaigram seniorski nogomet. No, svaki put kad si pomislim da bih to mogao, lupim se po glavi i koncentriram se na trenerski posao - zaključio je Mumlek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio