Obavijesti

Sport

Komentari 39

'K*rve Mamićeve': Varaždinski derbi prekinut je zbog uvreda

'K*rve Mamićeve': Varaždinski derbi prekinut je zbog uvreda
1

'J*bo vas Mamić, HNS p*deri i K*rve Zdravka Mamića' orilo se stadionom u Varaždinu pa je sudac Jelić odlučio prekinuti utakmicu na tri minute. Igralo se pred 700 gledatelja, a slavio je Varaždin 2-1

VIDEO

Prvu polufinalnu utakmicu Županijskog nogometnog kupa pratilo je oko 700 gledatelja i na samom početku vladao je muk na tribinama.

No, od 8. minute White Stonesi su započeli s pjesmom i navijanjem. Njihov početak navijanja od 8. minute ima simboliku budući da je prije osam godina bivši varaždinski nogometni prvoligaš promijenio ime. 

Tko je gazda u gradu: Navijački Varteks protiv NK Varaždina...
Tko je gazda u gradu: Navijački Varteks protiv NK Varaždina...

Na terenu se igrala čvrsta utakmica, bez mnogo rizika. Trener Varteksa Želimir Orehovec postavio je čak petoricu u posljednju liniju pa varaždinski drugoligaš nije uspijevao probiti obrambeni blok. 

Ipak NK Varaždin, u sastavu kojeg su činili igrači koji dobivaju manje prilike u Prvenstvu, imao je blagu inicijativu. 
Svu inicijativu okrunili su u 28. minuti.

Nakon ubačaja Leonarda Vuka lopta se odbila do Igora Prahića koji je rutinirano pogodio za vodstvo drugoligaša. Na 2:0 povisio je Karlo Težak koji je loptu plasirao u desni kut vrata Varteksa.

Četiri minute kasnije nogometaši varaždinskog drugoligaša poigravali su se pred golom Varteksa i to poigravanje ih je skupo koštalo. U 40. minuti gosti su smanjili rezultat preko Tihomira Šoštarića. 

Pri kraju prvog dijela s tribine Zapad desno gdje su bili smješteni White Stonesi moglo se čuti: „HNS p… nogomet ste s…!“, „Vi ste k… Zdravka Mamića!“ i „ J… vas Mamić!“. Sudac Nikola Jelić prekinuo je susret zbog navijačkog vrijeđanja na tri minute.

U drugom dijelu gledali smo uspavanku i rezultat se nije više mijenjao. Varteks je tako sačuvao aktivni rezultat za uzvrat koji je na rasporedu 2. svibnja. 

- Pokazali smo da znamo igrati u obrani i protiv kvalitetnih ekipa. Jako smo se potrošili, no utakmica mi je poslužila za podizanja samopouzdanja mojih igrača. Mi smo koncentrirani na Prvenstvo gdje nas čeka borba za ostanak u 3. HNL, a Varaždinu od srca želim, iako će mi to neki zamjeriti, da uđu u 1. HNL – rekao je nakon utakmice trener Varteksa Želimir Orehovec. 

Strpljivu igru Varteksa pohvalio je trener Varaždina Mario Kovačević. 

- Sada znam s kim mogu računati u Prvenstvu. Mi smo željeli riješiti sve u prvom susret, no Varteks je bio vrlo dobar u obrani i u drugom dijelu nismo napravili ništa. Želim im svu sreću da osiguraju ostanak u 3. HNL Istok – zaključio je Kovačević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu