Obavijesti

Sport

Komentari 117

Vatrena fantazija: Do finala, do Pariza, gleda nas i Mona Lisa...

Vatrena fantazija: Do finala, do Pariza, gleda nas i Mona Lisa...
11

VOLEJČINA ZA PAMĆENJE E, baš mi je sjela, rekao je Luka Modrić nakon golčine Turskoj i dodao: "Nismo ni bahati ni prepotentni, nego znamo da smo jaki!"

VIDEO

Volejčina! Golčina! Udarčina! Što god upotrijebite, ne možete promašiti. Kakav je to gol bio. Čudesni Luka Modrić, hrvatski princ, odveo je na Parku prinčeva Hrvatsku na korak do osmine finala Eura.


Pojurio je presretni Luka prema tribini s hrvatskim navijačima, a jedan od njih u euforiji je uspio pobjeći osiguranju i - sudjelovati u slavlju. Svi su grlili Modrića, svi suigrači i dečko u kockastom, koji je mogao uživati u jedinstvenoj proslavi samo trenutak-dva.

Odmah su dotrčali redari i grubo ga ispratili s travnjaka. Uz pljesak s tribina...

Turkey v Croatia - EURO 2016 - Group D

Čarli krvario za Hrvatsku

Prljavi prekršaji, udarci laktovima, štipanja, ma sve su pokušali Turci kako bi onesposobili Luku Modrića i društvo. Nije im pomoglo. Čak i kad su Ćorluki razbili glavu, kad mu je krv prekrila lice, ovaj se vratio s povezom i zaigrao još jače.


- Idemo, Hrvatska. Svi smo uz vas, vodite nas do pobjede - javio se s velikog videozida Goran Ivanišević i izazvao erupciju oduševljenja.

Turkey v Croatia - EURO 2016 - Group D Turkey v Croatia - EURO 2016 - Group D
12

Svi naši navijači ustali su i osvajaču Wimbledona odgovorili: “Hoćemo pobjedu”. I dobili su je.

Odlučila je ta fantastična golčina Modrića, ali moglo je, čak i moralo to biti puno uvjerljivije. Tri puta naši su igrači pogodili prečku, turski golman Babacan obranio je tri-četiri zicera, no do drugoga gola Hrvatska nije mogla.

Nasreću, bio je dovoljan i ovaj jedan. Jednako kao i prije 20 godina Nottinghamu, na našem prvom Euru, samo je Vlaovića za ovu priliku “zamijenio” Modrić. Od njega se potez odluke tražio, on ga je i izveo.

Prvi hrvatski gol izvan šesnaesterca

U velikom stilu, zabio je prvi hrvatski gol izvan šesnaesterca na europskim prvenstvima i donio velika, važna, lako moguće i ključna tri boda.

Turkey v Croatia - Group D: UEFA Euro 2016

A za pobjedu i slavlje protiv Turske posebno se pripremio Ivan Perišić, koji je osmislio jedinstvenu frizuru. Na lijevoj strani glave obrijao je kosu u obliku broja 4, koji nosi u reprezentaciji, a s desne strane iscrtana je karta Hrvatske.


Tužna bečka večer iz 2008. godina sad je daleka prošlost. Naplatili smo je. U Parizu.


- Do finala, do Pariza, gleda nas i Mona Lisa - pjevali su hrvatski navijači na Parku prinčeva.


Ne zvuči loše, nije ni izgledalo loše.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna