Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Vatrena' ruta: Tirana, Skadar pa Finska; put od čak 3000 km

'Vatrena' ruta: Tirana, Skadar pa Finska; put od čak 3000 km
1

SAMO MALO ZAGREBA Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić okuplja igrače u ponedjeljak, a već u srijedu kreću na put i kući se vraćaju tek pet dana i dvije utakmice poslije

VIDEO

Kad je posljednji put hrvatska reprezentacija provela praktički cijelo okupljanje na putu, Niko Kovač oprostio se od klupe. Čačićevi “Azerbajdžan” i “Norveška” bit će Albanija i Finska.

“Kockasti” su prošle godine u rujnu u tri dana gostovali u Bakuu i Oslu te je Kovač nakon remija i poraza dobio otkaz. Valjda se loša iskustva neće ponoviti idućeg tjedna.

Ante Čačić jučer je objavio popis za utakmice s Kosovom 6. i s Finskom 9. listopada. Na njemu nema iznenađenja, Ćorića i Roga prepustio je mladoj reprezenatciji i Nenadu Gračanu za ključnu utakmicu protiv Šveđana.

Reprezentacija se okuplja u ponedjeljak i u Zagrebu će prije puta u Tiranu odraditi samo dva treninga. U glavni grad Albanije leti u srijedu ujutro. To je let od 600 kilometara, a nakon toga slijedi još 100 kilometara autobusom do Skadra po lošim cestama.

Ilustracija

S Kosovom igramo u četvrtak, a u petak ujutro “kockasti” lete za Finsku, odnosno Tampere. Udaljenost Tirane i Tamperea je 2300 kilometara. Tako će naši u samo tri dana prijeći 3000 kilometara. Petak, subotu i nedjelju provest će u Finskoj, a u Zagreb se vraćaju kasnim letom nakon utakmice u Tampereu.

Neće to biti lagan tjedan za Hrvatsku, ali barem protivnici nisu tako teški. Bila bi senzacija da Hrvatska, koja je nesretno ostala bez pobjede protiv Turske, kiksa na jednom od ova dva gostovanja. Nikola Kalinić briljirao je u utakmici Europske lige. No ni to mu očito neće donijeti mjesto u prvih 11.

- Mandžukić je igrač koji nam puno donosi. Gine za momčad i ima karizmu - rekao je u intervjuu za naš list prošli tjedan Ante Čačić, koji je prije dva dana proslavio 63. rođendan.

  • DOMA DVA TRENINGA Hrvatska će u Maksimiru trenirati u ponedjeljak i utorak, putuje se u srijedu
  • PET DANA NA PUTU U srijedu se ide u Albaniju, u petak u Finsku, a povratak u Zagreb u nedjelju je navečer
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica