Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Vatreni' luksuz na Euru: Golf s pogledom na more i bazeni uz cijenu koja nije za svačiji džep

'Vatreni' luksuz na Euru: Golf s pogledom na more i bazeni uz cijenu koja nije za svačiji džep
11

Hrvatska nogometna reprezentacija tijekom Eura će boraviti u mjestu St. Andrews na sjeveroistočnoj obali Škotske. Na raspolaganju su joj sveučilišni tereni gdje su trenirali Barcelona i Manchester United

VIDEO

Trebao je biti dom hrvatske nogometne reprezentacije još prošlo ljeto, ali ispriječila se korona. Delegacija HNS-a još u prosincu 2019. razgledala je kamp u blizini gradića St. Andrews, a izbornik Zlatko Dalić je sve blagoslovio i vrlo brzo je došlo do dogovora.

Riječ je o luksuznom resortu Fairmont u blizini gradića St. Andrewsa. Hrvate je kupilo zelenilo koje odiše prostorom koje sadrži 212 soba, 17 apartmana i dvije luksuzne vile, a u blizini se nalazi i obala Sjevernog mora. I tko može pored takvih ljepota biti umoran nakon utakmica i treninga?

POGLEDAJTE VIDEO: Dalićev popis za Euro

Pokretanje videa...

Dalić objavio popis za Euro 17:11

U HNS-u su na sve mislili pa je tako ovaj predivan resort udaljen 120 kilometara od Glasgowa, gdje će 'vatreni' igrati dvije utakmice. Prvo 18. lipnja protiv Češke te četiri dana kasnije protiv Škotske.

Hrvatska će u St. Andrews stići 8. lipnja, dva dana nakon druge pripremne utakmice protiv Belgije u Bruxellesu, a trenirat će na terenima Sveučilišta St. Andrews. Prije toga boravit će na pripremama u Rovinju i odraditi prijateljsku utakmicu protiv Armenije 1. lipnja u Velikoj Gorici.

Škotski resort pun je svakakvih zanimacija, od potrebnih pa do nepotrebnih. Naši nogometaši će trenirati na terenima Sveučilišta St. Andrews, gdje su trenirali Barcelona i Manchester United, a hotel je udaljen svega desetak minuta.

Nakon napornih treninga i utakmica nogometaši će se moći opustiti u bazenima i saunama, a ako netko želi još malo ojačati, ima za sebe velebnu teretanu i fitness dvoranu. Cijena noćenja? Najjeftinija opcija "samo" 2300 kuna...

POGLEDAJTE VIDEO: Što čeka 'vatrene' u Škotskoj

- Ovo je najbolje rješenje za boravak reprezentacije tijekom Eura. U Rusiji smo imali sjajne uvjete i vjerujem da će tako biti i sada u Škotskoj. Kamp je vrlo važan, ne samo zbog treninga već i zbog stvaranja pozitivnog ozračja i zajedništva, a ova lokacija nudi nam odlične uvjete za sve to - govorio je izbornik Zlatko Dalić o kampu, a predsjednik HNS-a Davor Šuker dodao:

- Željeli smo reprezentaciji omogućiti apsolutno najbolje uvjete za boravak tijekom Eura i zato smo se odlučili za St. Andrews. Znamo iz Rusije koliko je važno imati mir, prirodu i kvalitetnu sportsku infrastrukturu te smo zato odabrali hotel i terene koji su na najvišoj razini. Uvjeren sam da je ovo najbolje rješenje za reprezentaciju.

Za razbibrigu tu su golf-igrališta po kojima je svojedobno koračao i Tiger Woods, zatim zatvoreni bazeni i ostale "kafanske" stvari.

Inače, radi se o kampu koji su željeli Škoti, ali su malo zakasnili s rezervacijom. Na kraju su morali odabrati lokaciju na sjeveru Engleske.

- Nemamo Oriam koji nam je uobičajena baza. Češka je odlučila koristiti taj objekt, a Hrvati su uzeli St. Andrews koji bi i nama bio dobar - priznao je škotski izbornik Steve Clarke.

Također, o kvaliteti Fairmonta posvjedočit će i podatak da je ovdje svojedobno bila i Barcelona, Manchester City, škotski ragbijaši, a ni Sir Alexu Fergusonu nije bilo strano dovesti Manchester United. Sada će i viceprvaci svijeta koji su ipak "pustili u vjetar" kamp Tottenhama, luksuz u kojemu treniraju Harry Kane i društvo i koji je svega 35 kilometara udaljen od Londona.

Inače, St. Andrews, u kojem postoji i nogometni trećeligaš, poznat je i po sveučilištu, jednom od najstarijih u Ujedinjenom Kraljevstvu. Reprezentativci će imati sve na pladnju i moći će se u miru orijentirati samo na nogomet. Neka im bude sretan kao i "Šumska rapsodija" kraj Sankt Peterburga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening