Obavijesti

Sport

Komentari 32

Vatreni, pazite! Pickford ima vaše penale zapisane na bočici

Vatreni, pazite! Pickford ima vaše penale zapisane na bočici
8

U pripremnoj utakmici za Hrvatsku u Ligi nacija protiv SAD-a, Jordan Pickford imao je bočicu na kojoj su markerom bile nacrtane upute 'left', 'right'. Ista će bočica dočekati Modrića i društvo u nedjelju u 15 sati

VIDEO

U jednom trenutku Jordan Pickford uzima bočicu i otpija gutljaj vode. Koju minutu kasnije, dok je izbornik s igračima prolazio zadnje pripreme uoči raspucavanja, Pickford opet uzima bočicu, ali više to nije ista bočica.

Ova je s iscrtanim uputama 'lijevo' i 'desno'. Upalilo je, engleski golman obranio je penal Kolumbijcu Bacci i odveo reprezentaciju u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Pickford i 'magična' bočica

Englezi su prvi put u povijesti prošli na penala na Svjetskom prvenstvu, a Pickford se pridružio Davidu Seamanu kao jedini engleski golman koji je na svjetskim prvenstvima obranio penal. 

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

FIFA World Cup 2018 / Round of 16 / Colombia - England 3: 4 iE FIFA World Cup 2018 / Round of 16 / Colombia - England 3: 4 iE
8
| Foto: Reuters/PIXSELL/Twitter

Trik s bočicom je uspio pa je Pickford nastavio s tom praksom.

Engleska je uoči nedjeljne utakmice u Ligi nacija protiv Hrvatske na Wembleyu odigrala prijateljsku utakmicu protiv SAD-a i slavila 3-0, a fotografi su uhvatili Pickfordovu bočicu i markerom nacrtane upute 'left', 'right'.

Engleska - Hrvatska (nedjelja, 15 sati)

Ista će bočica dočekati Modrića, Brozovića, Kramarića i društvo. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nam nije trebala, za to se pobrinuo Mario Mandžukić koji je u produžecima odveo Vatrene u finale, što su Englezi čekali od 1966. godine.

Prošla su četiri mjeseca od tog, za Engleze, bolnog poraza. Tješili su se, barem nije na penale. Baš su opsjednuti tim penalima Englezi, kako i ne bi bili, pa od osam raspucavanja na velikim natjecanjima, šest puta su ispali...

- Ako pobijedimo Hrvatsku, idemo dalje, sve što je bilo iza nas postaje prošlost. Baš će zbog naše utakmice u Rusiji ovo biti poseban susret, bit će pritiska, ali možemo se nositi s time. Hrvatska je među 10 najboljih na svijetu, neće nam biti lako, ali detaljno ćemo proučiti svakog igrača i napraviti domaću zadaću - rekao je Pickford, koji domaće zadaće ne piše u bilježnice, već na - bočicu.

Tko prolazi, tko ne?

Nakon nepotpuna četiri kola, Španjolska, koja je odigrala sve utakmice, vodi u našoj skupini sa šest bodova. Engleska i Hrvatska imaju utakmicu manje, Englezi su drugi s četiri boda, isti broj bodova uoči zadnjeg kola ima Hrvatska.

 

Ako pobijedimo Engleze, završit ćemo na prvom mjestu u skupini i tako se plasirati na završni turnir Lige nacija. Ako izgubimo, bit ćemo zadnji u skupini i ispadamo u niži rang. Svaki remi s postignutim golom znači da i sljedeće godine igramo u elitnom rangu Lige nacija, ali Španjolci bi u tom slučaju bili prvi i prošli dalje.

Liga nacija, zadnje kolo:

Engleska - Hrvatska (nedjelja, Wembley, 15 sati)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu