Obavijesti

Sport

Komentari 43

Vatreni su glavne face u Italiji; United čuva niz kod Leicestera

Vatreni su glavne face u Italiji; United čuva niz kod Leicestera
1

ŠTO GLEDATI DANAS? Mandžo, Pjaca, Brozović i Perišić večeras igraju veliki derbi u Torinu. Leicester traži izlazak iz krize protiv nepobjedivog Uniteda, a Egipat i Kamerun bore se za titulu najboljeg u Africi

VIDEO

Od 17 sati: Leicester - Manchester United (Premiership)

Aktualni prvak Engleske Leicester ove sezone bori se za preživljavanje u Premiershipu. Nevjerojatan je pad Ranierijeve momčadi budući da ih je napustio tek jedan igrač u odnosu na šampionsku sezonu, N'Golo Kante.

Trenutno su 16. na tablici, samo dva boda iznad Sunderlanda i Crystal Palacea koji drže 19. i 20. poziciju. U zadnjih pet utakmica dali su samo jedan gol dok se danas nadaju da će prekinuti niz od tri uzastopna poraza.

'Crveni vragovi' ne gube, ali i ne pobjeđuju. Naime, oni su bez poraza u Premier ligi 14 utakmica, još od listopada i Chelseaja. Štoviše, vodeći su u ligama petice s nizom bez poraza u prvenstvu, jer baš tim remijem s Hullom prestigli su Barcelonu, koja ima 13.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gledajući sva natjecanja, United je na 17 bez poraza. No, gledajući izvan liga petice, jedina momčad bez poraza u Europi je - Rijeka!

Unatoč tome, Chelsea im bježi 17 bodova uz odigranu utakmicu više. Slaba je to utjeha za Josea Mourinha.

Od 20 i 45: Juventus - Inter (Serie A)

Inter je u strahovitoj formi od dolaska novog trenera Stefana Pioilija. U zadnjih deset utakmica broje osam pobjeda, remi i poraz, a trenutno imaju sedam uzastopnih ligaških pobjeda.

Njihov niz stiže na najteži mogući test - gostuju Juventusu u Torinu kojeg su pobijedili 18. rujna na Meazzi 2-1 golom Ivana Perišića u samom finišu utakmice. 

No, tu su imali posla s anemičnim Juventusom van forme. Danas aktualni prvak igra dobro i ofenzivno, a od prve minute možemo očekivati Marija Mandžukića s jedne, odnosno Marcela Brozovića i Ivana Perišića s druge strane.

Inter bi u slučaju pobjede vratio nadu ostalim kandidatima za 'scudetto'.

Od 20 sati: Afrički kup nacija: Egipat - Kamerun (finale)

Afrički kup nacija stigao je do finala. U Gabonu se za zlato bore Egipat i Kamerun. Posljednji put ove dvije reprezentacije srele su se na istom prvenstvu prije sedam godina u četvrtfinalu i bolji je bio Egipat poslije produžetaka 3-1. Zanimljivo, i tada je gol 'faraona' čuvao Essam El Hadary, najveći heroj Egipta u polufinalu koji je skinuo dva penala Gancima. 

Njemu su danas 44 godine i kao kapetan predvodit će svoju reprezentaciju protiv Kamerunaca koji su u završnici preko Senegala i Gane stigli do velikog finala.

Kamerun je posljednji put pokorio Afriku 2002., a ukupno broje četiri naslova prvaka. Egipat je pak puno uspješniji - zadnje zlato osvojeno je 2010., sedam ih imaju ukupno iz osam finala.

Od 18 sati: Waregem - Gent (Jupiler league)

Hoće li Lovre Kalinić zadržati netaknutu mrežu i četvrtu utakmicu nizu na golu svog Genta? Otkako je došao Lovre u belgijski klub, ovi ne mogu primiti gol, a on radi doslovno čuda. Danas Gent od 18 sati gostuje kod Waregema koji im bježi sedam bodova što je drugi najteži test za Lovru od odlaska iz Hajduka u Belgiju.

Onaj najteži je položio je prethodnog vikenda protiv prvaka Club Bruggea kojeg su dobili 2-0. I tu je naš reprezentativac odradio impresivan posao.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...