Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Već su radili čuda, ali ovo je bilo doista nevjerojatno'

'Već su radili čuda, ali ovo je bilo doista nevjerojatno'
1

Brojni engleski i drugi strani mediji posvetili su puno prostora jednoj čudesnoj pobjedi Turske i tragičnom hrvatskom završetku Eura 2008.

VIDEO

Strani mediji zapanjeni su turskom pobjedom, točnije načinom na koji su do nje došli. "Turci ponovno kraljevi povratka", "Tursko oduševljenje", "Bilića i Hrvatsku slomili penali", "Turci u drami šokirali Hrvate" i slični naslovi dominiraju stranim medijskim prostorom.
"Apsolutno nevjerojatna večer u Beču. Rüstü Recber pogreškom je ponudio veliku šansu Hrvatskoj, ali Turci su uspjeli izjednačiti i izboriti penale. Hrvati se nisu uspjeli oporaviti i na kraju je Rüstü postao i junak nakon što je obranio posljednji penal", piše nogometni portal Goal.com.
"Hrvatska je bila bolja momčad, pogotovo u drugom poluvremenu i produžecima, ali nije bilo dovoljno da prisile Turke da odustanu. Obje su momčadi bile motivirane visokim ciljem, ali i statusom autsajdera u borbi za naslov. Na kraju dalje idu Turci", stoji u tekstu uglednog engleskog Timesa.
"Hrvatska je dominirala u većem dijelu utakmice i svima se činilo da će otići u polufinale kad je zamjena Ivan Klasnić zabio u zadnjoj minuti produžetaka. No Turska, koja se nikad ne predaje, senzacionalno je izjednačila u zadnjim sekundama dodanog vremena u produžecima", prepričali su novinari CNN-a.
BBC se, bez obzira na poraz, divi Slavenu Biliću.
"Bez obzira što su njegovi momci i on ispali s Eura, Slaven je na prvenstvu zaradio mnoge obožavatelje diljem Europe. Nabacio je hrabro lice i izašao pred novinare bez obzira što mu zacijelo nije bilo lako", piše BBC, koji se u tekstu uglavnom bavi Slavenom Bilićem.
"Kako ti Turci više mogu to raditi?", pitaju se novinari Suna.
"Treći put na ovom Euru vratili su se iz mrtvih - ovoga puta slomili su brojna hrvatska srca. Houdinijevska moć Fatiha Terima slomila je Švicarce, a Česima su zabili čak tri gola u zadnjih 15 minuta. No ovo zadnje je jednostavno nevjerojatno."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica