Obavijesti

Sport

Komentari 205

Spasitelj Toni Kroos! Zabio u 95. minuti i ostavio 'Elf' u igri

Spasitelj Toni Kroos! Zabio u 95. minuti i ostavio 'Elf' u igri
8

Odigrana je i posljednja utakmica desetog dana Svjetskog prvenstva u Rusiji. Srušila je Njemačka Švedsku tek u zadnjim sekundama (2-1) i tako ostala u igri za osminu finala

VIDEO

Došli su Nijemci u zadnjim sekundama utakmice 2. kola skupine F u Sočiju do iznimno vrijednog gola protiv Šveđana i pobjede 2-1 koja ih je ostavila u igri za nastavak natjecanja.

Bila je to utakmica prepuna događaja i šansi s obje strane. Morao je Joachim Low mijenjati već u 25. minuti susreta jer je udarac u glavu dobio Sebastian Rudy. Bili su Nijemci neko vrijeme s igračem manje dok je liječnička služba pokušavala 'zakrpati' nesretnog Rudyja, a Šveđani su to iskoristili i preuzeli igru u svoje ruke. 

Okrunili su to golom Ole Toivonena 32. minuti, a Nijemci su na poluvrijeme otišli s minimalnim zaostatkom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No razbudio ih je Joachim Low u svlačionici i izjednačili su Nijemci već u trećoj minuti nastavka, a zabio je Marco Reus. Nakon toga prijetili su i jedni i drugi bezbroj puta, ali nisu imali sreće i ništa nije ulazilo u mrežu. 

Dodatni šok za Nijemce uslijedio je u 82, minuti kada je Jerome Boateng zaradio drugi žuti karton i Njemačka je ostala s igračem manje. Opet se prijetilo s obje strane, a put do mreže našao je Toni Kroos tek u 95. minuti.

Opucao je Kroos iz slobodnjaka u desne rašlje, a Robin Olsen tu nije mogao ništa. Njemačka je zabila svoj najkasniji gol na Svjetskim prvenstvima, kojim je ostala u igri za osminu finala, iako se donedavno činilo da će branitelji naslova ispasti već u prvom krugu natjecanja.

Trenutačno je u skupini F na prvom mjestu Meksiko sa šest bodova, a odmah iza su Njemačka i Švedska s istim brojem bodova i istom gol razlikom, no zbog pobjede u međusobnom susretu, Njemačka je zasjela na drugo mjesto. Na začelju je i dalje Južna Koreja s nula bodova. Nitko još nije osigurao drugi krug - Meksiko sa šest bodova još može ispasti, a Južna Koreja proći dobije li Njemačku u zadnjem kolu.

Među igračima se istaknuo strijelac drugog njemačkog gola Toni Kroos, koji je tim potezom zaradio i najbolju ocjenu na terenu. Golmani obje momčadi bili su dobri, imali su odlične intervencije zbog čega je ova utakmica i bila toliko uzbudljiva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske