Obavijesti

Sport

Komentari 11

Vekić uzela prvi set pa izgubila preokretom od starije Williams

Vekić uzela prvi set pa izgubila preokretom od starije Williams
1

Ne može Donna bez drame. Imala je hrvatska tenisačica osvojeni prvi set i odličnu igru (6-2) te je izgledalo kao da će i drugi set otići na njezinu stranu. No, Venus je pokazala iskustvo i slomila Osječanku u nastavku

VIDEO

Hrvatska tenisačica, 23-godišnja Donna Vekić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Cincinnatiju, bolja od nje je u dvoboju 3. kola bila 16 godina starija Amerikanka Venus Williams sa 2-6, 6-3, 6-3 nakon dva sata i četiri minute igre.

Bio je ovo drugi dvoboj Vekić i Venus Williams i druga pobjeda legendarne Amerikanke. Prvi put su igrale u Wimbledonu prije tri godine kada je Williams bila favorit, no ovoga je puta uloga favorita bila na strani Vekić koja je do ovoga tjedna bila za 39 pozicija bolje plasirana na WTA ljestvici (Vekić 26., Williams 65.).

Tennis: Western and Southern Open

Tijekom prvog seta Vekić je bila mnogo bolja igračica, tri je puta oduzimala servis Williams, a i u jedninom servis-gemu kojega je Amerikanka dobila Osječanka je imala "break-loptu" i činilo se kako bi mogla ostvariti lijepu pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No sredinom drugog seta Vekić je počela igrati lošije, promašivati iz izglednih pozicija pa je Williams s dva oduzeta servisa stigla do vodstva od 5-1. Ipak, Vekić je uzvratila "breakom" bez izgubljenog poena i osvojenim servis-gemom također bez izgubljenog poena i takom smanjila na 5-3.

Kod tog je rezultata naša igračima imala dvije prilike za vraćanje i drugog "breaka", no tada je ponovno odigrala vrlo loše i Amerikanka je uspjela osvojiti gem koji joj je donio i drugi set. Početkom trećeg seta obje su igračice po jednom izgubile svoj servis, da bi se susret najvjerojatnije odlučio nakon izmjene strana kod vodstva Vekić od 2-1.

Prvo je Vekić ispustila tri "break-lopte" (15-40 i još jednu prednost) na servis Williams, da bi potom naša igračica izgubila gem na svom početnom udarcu iako je imala vodstvo od 40-15. Tako je Williams na sljedeću izmjenu otišla s vodstvom 3-2 i na servisu, a vrlo je lako moglo biti 4-1 za Vekić.

Na samom kraju susreta Vekić nije uspjela niti zadržati svoj servis od zaostatka 3-5, na treću meč-loptu Williams napravila je dvostruku servis pogrešku. (fh)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram