Obavijesti

Sport

Komentari 2

Veleslalom u Alta Badiji: Novi trijumf Ligetyja, Kostelić 20.

Veleslalom u Alta Badiji: Novi trijumf Ligetyja, Kostelić 20.
1

Još je u ukupnom poretku sve otvoreno jer predstoji važan i naporan prvi mjesec koji počinje Zagrebom i sigurno ću se koncentrirati na svoje discipline, poručio je Ivica

VIDEO

Amerikanac Ted Ligety nastavio je svoj pobjednički niz u veleslalomskim utrkama Svjetskog skijaškog kupa. Nakon Beaver Creeka i Val d'Iserea, Ligety je bio najbrži i u Alta Badiji. Naš Ivica Kostelić je završio na 20. mjestu...

Najbolji hrvatski skijaš je znatno bolje odradio drugu vožnju, popravivši plasman za sedam mjesta u odnosu na "prvo poluvrijeme". Ivica je u cilj ušao kao drugoplasirani, s 48 stotinki zaostatka za Nijemcem Felixom Neureutherom, ali se do kraja utrke ipak pokazao bržim od još osmorice skijaša koji su bili bolji od njega u prvoj vožnji. U konačnici je za pobjednikom Ligetyjem zaostao 3.38 sekundi.

Ivica je u Alta Badiji prije dvije godine osvojio drugo mjesto u veleslalomu što mu je najbolji rezultat karijere u toj disciplini, ali u nedjelju, posebno u prvoj vožnji, nije bio dobar. Ipak, s novih 11 bodova vratio se u Top 10 ukupnog poretka Svjetskog kupa.

- Još od Flachaua 2005. nije bilo tako zaleđene staze u Svjetskom kupu. Prvi lauf sam skijao bez puno snage, dok je drugi, iako malo rezerviran, bio puno bolji i s njime sam zadovoljan. Još je u ukupnom poretku sve otvoreno jer predstoji važan i naporan prvi mjesec koji počinje Zagrebom i sigurno ću se više koncentrirati na svoje discipline - poručio je Ivica nakon utrke.

Nakon prve vožnje u Alta Badiji vodstvo je držao Francuz Cyprien Richard s 15 stotinki prednosti pred Ligetyjem, ali na novu sjajnu izvedbu američkog skijaša, Francuz u drugoj vožnji nije imao odgovor. Ostao je "kratak" za 14 stotinki. Treće je mjesto pripalo njegovom sunarodnjaku Thomasu Fanari kojem je to prvo postolje u Svjetskom kupu u karijeri. Ligety je, pak, došao do some pobjede u karijeri, a sve je ostvario u veleslalomu. Ujedno je preuzeo i ukupno vodstvo u Svjetskom kupu.

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:

1. Ligety (SAD) 321, 2. Silvan Zurbriggen (Švi) 315, 3. Didier Cuche (Švi) 294, 3. Michael Walchhofer (Aut) 294...10. Ivica Kostelić (Hrv) 179...86. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 10

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu