Obavijesti

Sport

Komentari 174

Velika pomirba: HNS i Hajduk dogovorili 4 utakmice u Splitu

Velika pomirba: HNS i Hajduk dogovorili 4 utakmice u Splitu
1

Zajednički je stav i prijedlog da se izmijeni domaćinstvo utakmice između Hrvatske i Italije koja bi se 12. lipnja 2015. godine umjesto u Zagrebu trebala odigrati u Splitu

VIDEO

Nakon 3,5-satnog sastanka na Poljudu čelnika Hajduka s izaslanstvom HNS-a koje je predvodio izvršni predsjednik Damir Vrbanović, kratko su se obratili novinarima, a ostatak informacija objavili u zajedničkom priopćenju. 

- Drago mi je da smo sjeli za isti stol, da je ovo početak rješavanja stvari koje nam stoje na putu, te mogu sa zadovoljstvom reći kako ćemo učiniti sve da reprezentacija utakmicu protiv Italije odigra na Poljudu - rekao je predsjednik Hajduka, Marin Brbić dok je Vrbanović dodao kako je u cilju hrvatskog nogometa da se problemi riješe na obostrano zadovoljstvo

- Veseli me da su obje strane pokazale želju i volju za međusobni razgovor, te da će ova lijepa priča naići na dobar prijem kod svih naših navijača - zaključio je Vrbanović.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

'U utorak je u Splitu održan sastanak čelnika Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduk vezano uz organizaciju kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. između Hrvatske i Italije 12. lipnja na Poljudu. Obje strane označile su ovaj sastanak kao prvi korak prema rješavanju otvorenih pitanja, a sve s ciljem normalizacije odnosa između dviju nogometnih institucija.

Sa strane HNS-a sastanku su nazočili izvršni predsjednik Damir Vrbanović, savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk dok su HNK Hajduk predstavljali predsjednik Uprave Marin Brbić, predsjednica NO Branka Ramljak i zamjenik predsjednice NO Nikola Koceić Bilan.

Zajednički je stav i prijedlog da se izmijeni domaćinstvo kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. između Hrvatske i Italije koja bi se 12. lipnja 2015. godine umjesto u Zagrebu trebala odigrati u Splitu, a sve u interesu hrvatskog nogometa.

Također je predloženo da se utakmica Hrvatska - Bugarska, koja je na rasporedu 10. listopada 2015., odigra u Splitu.

HNS će sa svoje strane napraviti sve što je potrebno prema UEFA-i da se realizira odluka o promjeni domaćinstva utakmice Hrvatska - Italija za koju je već bilo prijavljeno domaćinstvo u Zagrebu.

Zajednički je prijedlog da Split bude domaćin još dviju utakmica reprezentacije Hrvatske u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu za SP 2018. godine.

Uvažavajući razlike i sva otvorena pitanja koja postoje između HNS-a i HNK Hajduk, obje strane izražavaju zadovoljstvo ovim prvim razgovorom koji je protekao u pozitivnoj atmosferi.

Ovim je otvoren proces razgovora koji će se nastaviti u najskorije vrijeme - stoji u priopćenju.'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače