Obavijesti

Sport

Komentari 509

Dinamo izdominirao, Rijeka se nije pojavila: Oršić i Šutalo gurnuli 'plave' na vrh HNL-a!

Dinamo izdominirao, Rijeka se nije pojavila: Oršić i Šutalo gurnuli 'plave' na vrh HNL-a!

Prvi derbi proljetnog dijela sezone donio je neke jasne pokazatelje. Dinamo je bez previše poteškoća u potpunosti nadigrao Rijeku pred 4194 gledatelja. Šampionske ambicije nekima su porasle, a nekima splasnule

U derbiju 21. kola u nedjelju u Maksimiru Dinamo je pobijedio Rijeku 2-0 čime se odvojio na ljestvici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sjeverna tribina Maksimira VIDEO

Dinamo je kod kuće do pobjede došao golovima Šutala u 22. minuti i Oršića u 43. minuti. 

Dinamo je u priliku došao već u šestoj minuti kada je Oršić uposlio Andrića, no on je malo zakasnio na loptu. U 22. minuti Dinamo dolazi u vodstvo, Labrović je najprije obranio udarac Oršića nakon čega je brzo izveden korner. Onda je Labrović obranio i udarac Andrića, ona se odbila do Šutala koji je pogodio iz blizine. Kako je pomoćni sudac sugerirao da se možda radi o zaleđu, nakon provjere VAR-a pogodak je ipak priznat.

Dinamo i Rijeka sastali se u 21. kolu HT Prve lige

Dinamo je bio u naletu i Ademi je opet ima priliku u 27. minuti, ali Labrović je obranio. Ademi je opet zaprijetio golu Rijeke pet minuta kasnije, ali je lopta otišla u korner. 

U 43. minuti Dinamo povećava prednost na 2-0, Andrić je ubacio u sredinu kaznenog prostora gdje je Oršić s oko jedanaest metara zabio za 2-0.

Dinamo i Rijeka sastali se u 21. kolu HT Prve lige

Rijeka je u prvom poluvremenu imala samo dvije prilike - Murić je 18. minuti gađao ravno u Livakovića, a Čurin je u 35. pucao preko gola.

U drugom poluvremenu Dinamo je krenuo agresivno od početka, Bočkaj se probio s lijeve strane, ali pucao u korner. Nakon toga Dinamo je malo smanjio pritisak, no Rijeka je i dalje bila bezopasna. U 56. minuti ipak je došla do prilike, Murić je po desnoj strani dodao prema Drmiću, ali je Theophile-Catherine izbacio loptu u posljednji tren. 

Dinamo je opet imao priliku u 64. minuti nakon što je golman Rijeke ispucao loptu, ali izravno u Ivanušeca koji je na 20 metara od gola. Ivanušec je ušao u kazneni prostor i gađao, ali je lopta prošla pored gola.

I na samom kraju Pavičić je zabio za Rijeku nakon što je Abass dodao Drmiću, no sudac je sudio zaleđe što je potvrdila i provjera VAR-a. 

Dinamo i Rijeka sastali se u 21. kolu HT Prve lige

U sudačkoj nadoknadi Dinamo je imao posljednju dobru priliku. Bulat je dodao Ivanušecu koji proslijedio u petercu za Tolića koji je, pak, propustio loptu. Tu je natrčao Bočkaj pa pucao visoko preko gola.

Dinamo se zahvaljujući ovoj pobjedi odvojio od Rijeke i Osijeka, prvi je sa 43 boda, dok Osijek na drugom mjestu i Rijeka na trećem imaju 40. Hajduk je četvrti sa 38 bodova.  Osijek je jučer izgubio kod kuće od Slavena (1-2), a Hajduk je u gostima pobijedio Šibenik 3-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
DERBI 21. KOLA HNL-A 17:30 sati , Stadion Maksimir, Zagreb
Dinamo
Šutalo 22', Oršić 42'
2 : 0
Rijeka
Sortiranje događaja

KRAJ DERBIJA NA MAKSIMIRU!

Dinamo je zasluženo stigao do pobjede i Rijeku ostavio na samo četiri pokušaja od čega jedan u okvir.

Dinamo je imao posjed, kontrolu, više prijetio pa na koncu izbio usamljen na vrh HNL-a.

88'

Što se sada dogodilo... Livaković je skinuo loptu s gol-crte, Riječani su podigli ruke u slavlju, ali Pajač je - svirao zaleđe!

I bilo je, ništa od pogotka Pavičića. Drmić je u začetku akcije bio u zaleđu.

80'

Službena statistika govori da je Dinamo imao pet udaraca u okvir, a Rijeka tek jedan. Vrlo loše uzevši u obzir šampionske ambicije.

77'

Dvostruka promjena kod Dinama. Špikić umjesto Oršića, a Bulat mijenja Ademija.

75'

Brz napad Dinama završio je Ademi. Probao je udarcem s više od 20 metara, ali je pogodio blok.

Komentari 509