Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Veliki ruski trener odveo je Filipa do srebrne medalje

Igor Kriajimskij je trenirao neke od najvećih ruskih šampiona, ali za srebro koje je osvojio Filip Ude kaže da je najveći uspjeh u njegovoj karijeri

Željko Lukunić
Foto: Željko Lukunić
2 komentara

Kako se u malom Čakovcu našao ruski trenerski velikan Igor Kriajimskij, koji je odgojio i vodio više olimpijskih prvaka, među kojima i Jurija Koroljeva, gimnastičara s 9 olimpijskih  medalja?
- Budući da u Hrvatskoj nije bilo znanja za vrhunsku gimnastiku, tražio sam način da se spojimo s izvorom znanja. Igor je došao kod nas na tjedan dana, ali odmah prvi dan, čim je ušao u dvoranu, rekao je da se vraća doma - sjeća se Mario Vukoja.
- Bio je pokoleban lošim uvjetima koje je vidio. Nekako sam ga privolio da ostane, ali je inzistirao da makar dvoranu uredimo prikladnije za gimnastiku - dodao je Vukoja.
- Dolazim iz Vladimira, grada 180 km od Moskve. Tamo je veliki gimnastički centar u kojemu stasaju ruski prvaci. Godinama sam bio trener čitave plejade šampiona - predstavio se Igor Kriajimskij.
Premda iza njega stoji rad s višestrukim olimpijskim odličnicima, za Udeovo srebro kaže:
- Ovo je moj najveći uspjeh. Mi smo krenuli ni iz čega, bez sustava, tradicije i osnovnih sredstava, bez velike selekcije. Ova je medalja pravo čudo, pobjeda volje i rada unatoč svemu.
Na hrvatskom je prvo naučio reći 'svinjsko pečenje' i 'hvala'.
- Da ne bih ostao gladan i da ne budem nepristojan.
Na pitanje dokle ostaje s Filipom i u Hrvatskoj, nije stigao odgovoriti. Učinio je to umjesto njega danas veliki prijatelj Vukoja:
- Zauvijek!

Naši partneri pišu
Message