Obavijesti

Sport

Komentari 92

Veliko pomirenje na pomolu? Mamić vapi: Muriću, vrati se!

Veliko pomirenje na pomolu? Mamić vapi: Muriću, vrati se!
1

ODBJEGLI SIN Platit ću pet milijuna eura da se Robert vrati u Dinamo, galamio je Zdravko Mamić nakon ročišta u slučaju protiv obitelji Murić. Odnosi među ‘zaraćenima’ sve su bolji

VIDEO

Murići su se već navikli na Mamićevu galamu. Svojedobno je vikao da će im “iščupati grkljan”, a sad se priča okrenula - nakon ročišta je galamio da će napraviti sve što može da se Robert Murić (20) vrati u Dinamo.

Na sudu je Zdravko tog dana bio “u elementu”, pjevao je svoju omiljenu “Ne može nam nitko ništa”, a zatim krenuo grliti ljude iz Murićeva tabora. Uz dodatak:

- Ako mali ne igra u Ajaxu, ja ću ga vratiti kući! Ako treba, platit ću Ajaxu pet milijuna eura, a i njemu ću dati golemi novac!

Ajax misli ozbiljno

Odgovor nije dobio, ali svjedoci kažu kako je djelovao vrlo odlučno.

- Nisam bio na tom ročištu pa ne znam što je točno govorio - javio se iz Amsterdama Robert Murić, koji o eventualnom povratku u Dinamo ne razmišlja. Barem zasad...

- U ovom trenutku doista ne razmišljam o toj opciji. Očekujem da ću ići s prvom momčadi Ajaxa na pripreme, ali i da ću imati veću minutažu sljedeće sezone. Tražio me Heerenveen na posudbu ove sezone, ali nisu me pustili, što očito znači da računaju na mene. Zato sad ne mogu pričati o Dinamu, ali znate i sami da je to moj klub - rekao je mladi krilni napadač.

Priča definitivno ima osnove. Murići i njihovi zastupnici tužili su Mamića zbog prijetnji, ali danas su odnosi puno bolji, slučaj ide prema rješenju, a kao točka na "i" mogao bi doći povratak Murića u Dinamo.

- Da je ostao kod nas, ne samo da bi išao na Euro u Francuskoj, nego bi bio u prvih 11 reprezentacije - govorio je Mamić u svojem izlaganju nakon ročišta.

Uči od Bergkampa

Budući da nije ostao, Murić danas nije u konkurenciji za Francusku, rijetko nastupa i za prvu momčad Ajaxa, ali zato blista u mladoj momčadi. Zabio je osam golova ove sezone, uz 12 asistencija. Dvaput je ove sezone zaigrao za prvu momčad, nije uspio zabiti, ali upisao je premijernu asistenciju.

- Oduševljen sam svime što mi se događa u Ajaxu, na treninzima ipak svaki dan radim s legendama poput Bergkampa, De Boera, Stama, Overmarsa, napredujem kao igrač i moram biti sretan - rekao je Murić, igrač Ajaxa od siječnja 2014.

Eh, da su ostali...

Nekoliko mjeseci poslije Dinamo je ostao i bez Alena Halilovića, Murićeva vršnjaka, ali i suigrača sa suprotne strane napada. Murić lijevo, Halilović desno, tako je izgledao plan u Maksimiru, ali nije se ostvario. Umjesto toga, desno je Soudani, lijevo Fernandes. Halilovića će teško Dinamo vratiti u bližoj budućnosti, ali opcija s Murićem je puno realnija.

Iako, sve je na Ajaxu. U Murića su uložili novac i vrijeme, rezultate tih ulaganja tek čekaju, pa je teško vjerovati da će samo tako dopustiti da ode. No dođe li prava ponuda, sve je moguće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica