Obavijesti

Sport

Komentari 7

Vesely rastužio Čilića, Marin ludio na suca zbog - suncobrana

Vesely rastužio Čilića, Marin ludio na suca zbog - suncobrana

Nakon četvrtfinala u Dohi, Marin Čilić nije uspio proći ni prvo kolo u Dubaiju. Bolji je bio Čeh Jan Vesely koji je slavio sa 6-4, 7-6. Osim sa češkim tenisačem, 'borio' se i sa sucem i njegovim suncobranom

VIDEO

Češki tenisač Jiri Vesely (ATP - 123.) pobijedio je Marina Čilića (ATP - 24.) sa 6-4, 7-6 (3) za jedan sat i 53 minute igre u dvoboju 1. kola na ATP turniru serije 500 koji je danas započeo u Dubaiju. 

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj u kojem je Vesely došao do prve pobjede. Čilić je bio bolji prije sedam godina na turniru Masters 1000 serije u Madridu na zemljanoj podlozi.

Na tvrdoj podlozi u Dubaiju Čilić je bio bespomoćan na servis suparnika u prvom setu. Ljevoruki Čeh je ispustio samo pet poena na početnom udarcu pa mu je 'break' u trećem gemu bio dovoljan za osvajanje prvog seta, za što mu je trebala 41 minuta.

Australian Open

Vesely je već u prvom gemu drugog seta došao do novog 'breaka'. No, za razliku od prvog seta, Čilić je u drugom ipak bio prijetnja na početnom udarcu 28-godišnjeg Čeha. Prvu, neiskorištenu priliku za 'break', imao je u šestom gemu (30-40). U sljedećem gemu Marin je spasio nove tri 'break-lopte' (30-40 i dvije prednosti), da bi u sedmom gemu došao do 0-40. No, dva asa i jedan forhend na crtu izvukli su Veselog.

U obrnutim ulogama igrači su se našli u devetom gemu, kad je Čilić po istom receptu spasio tri meč-lopte (0-40) osvojivši pet poena zaredom. Marin je u desetom gemu konačno uspio slomiti servis češkog tenisača. Uz malo sreće (nedosuđeni aut), došao je do prilike za 'break', a onda je i realizirao kad je Vesely poslao bekhend u aut.

ATP 500 - Dubai Tennis Championships

U preostala dva gema oba su tenisača sigurno držala servis pa je odluka pala u 'tie-breaku'. Vesely je osvojio prva četiri poena te šest od prvih sedam. Čilić je uspio spasiti još dvije meč-lopte, ali ukupno šestu je Vesely pretvorio u pobjedu koja mu je donijela plasman u 2. kolo i dvoboj protiv pobjednika meča između Španjolca Roberta Bautiste Aguta i Francuza Arthura Rinderknecha.

Melbourne: Marin ?ili? je pobijedio Rubljova, velikog favorita Australian Opena

Temperature u Dubaiju su preko 25 Celzijusovih stupnjeva, a sudac se poprilično naoružao za takve uvjete. Imao je naočale i krov koji su ga štitili od sunca, pa još i suncobran kojeg je vjetar bacao malo lijevo, malo desno. To je očito zasmetalo Čiliću koji je poludio na suca u završnici meča. Pri rezultatu 4-0 za češkog tenisača u tie-breaku prišao je sucu. Nije mu bilo jasno zašto mu treba suncobran. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

- Zašto ti treba suncobran? Zašto? Imaš naočale, imaš zaštitu za sunce, imaš suncobran. I to smeta za igru - govorio mu je Čilić u pauzi između poena.

Sudac je u tome trenutku skinuo suncobran i spustio ga na pod, ali ni to nije smirilo hrvatskog tenisača. 

- Ne sada, ne sada. Sada je prekasno.  

I bilo je prekasno. Vesely je na kraju slavio sa 7-3 u tie-breaku i rastužio našeg tenisača. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...