Obavijesti

Sport

Komentari 35

Vettel 50. put slavio u karijeri i preuzeo vodstvo ispred Lewisa

Vettel 50. put slavio u karijeri i preuzeo vodstvo ispred Lewisa
1

Nijemac je startao s pole pozicije, a tako je i završio utrku. Preuzeo je prvo mjesto u poretku vozača. Iza njega završili su Valtteri Bottas i Max Verstappen na drugom, odnosno trećem mjestu

VIDEO

Ferrarijev vozač Sebastian Vettel pobjednik je utrke za Veliku nagradu Kanade. To je ukupno treća pobjeda za Nijemca ove godine čime je ponovno preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, piše gp1.hr.

Drugi je bio Mercedesov Valtteri Bottas dok je najniža stepenica postolja pripala Maxu Verstappenu u Red Bullu.

Četvrto mjesto zauzeo je drugi Red Bullov vozač Daniel Ricciardo koji je u posljednjim krugovima bio pod velikim pritiskom Lewisa Hamiltona koji se na kraju ipak morao zadovoljiti petim mjestom.

Kimi Raikkonen još jednom nije zadovoljio svoje navijače i navijače Ferrarija jer je bio posljednji među najbržom šestorkom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najbrži od ostatka bili su Renaultovi vozači, Nico Hülkenberg na sedmom i Carlos Sainz na osmom mjestu. Esteban Ocon u Force Indiji završio je deveti, a sjajan rezultat ponovno je za svoj Sauber ostvario Charles Leclerc desetim mjestom.

Utrka, u odnosu na jučerašnje kvalifikacije, nije ponudila previše drame. Najviše ju je obilježio sudar u prvom krugu u kojem je Williamsov Lance Stroll stisnuo Toro Rossovog Brendona Hartleyja u zid čime je na stazu morao izaći i Sigurnosni automobil.

Do kraja utrke nije bilo prevelike drame, upisali smo tek novo odustajanje Fernanda Alonsa u njegovom 300. nastupu u Formuli 1.

Tijek utrke:

Start utrke prošao je mirno, barem u početku. Vettel je zadržao svoje vodstvo, a veliki dvoboj imali su Bottas i Verstappen koji su kroz prvi i drugi zavoj prošli kotač uz kotač. Ricciardo je pak imao dobar start te je uspio prestići Raikkonena.

Mir u utrci trajao je tek par zavoja. U sredini poretka vodila se velika borba. Lance Stroll nije imao dobar početak svoje domaće utrke. U jednom trenutku izgubio je kontrolu nad svojim bolidom te je otklizao prema zidu. No u tom trenutku ga je s te strane pokušavao prestići Hartley koji je ostao u sendviču između zida i Strolla.

Ostatak tijeka utrke pročitajte na portalu GP1!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener