Obavijesti

Sport

Komentari 56

Tadić je ismijavao Turčina jer je postio?! Nizozemci zgroženi

Tadić je ismijavao Turčina jer je postio?! Nizozemci zgroženi

Nedugo nakon obračuna kraj aut linije igrač Ajaxa Davy Klaasen dobio je upaljačem u glavu i potekla je krv. Utamica je prekinuta na pola sata, a pravi arsenal pirotehnike zapalili su navijači na njenu početku

VIDEO

Nizozemska je zgrožena izgredima u polufinalu nizozemskog kupa Feyenoord - Ajax u srijedu u Rotterdamu, gdje je upaljačem u glavu pogođen nizozemski reprezentativac Davy Klaassen.

- Ako se ovako nastavi, naći ćemo se u zabrani čak i domaćim navijačima - požalio je ministar pravosuđa Dilan Yesilgoz, a prenosi agencija ANP, s obzirom da je u Nizozemskoj u utakmicama visokog rizika gostujućim navijačima zabranjena nazočnost na stadionima.

Video incidenta pogledajte OVDJE.

Istraga će biti provedena "na najvišoj razini", a s ministrom sporta Connyjem Helderom sastati će se predstavnici Nizozemskog nogometnog saveza (KNVB), dvaju klubova, općine Rotterdam i policije kako bi razjasnili događaje od srijede navečer.

Prekid zbog upaljača u glavu

U 63. minuti polufinale je na gotovo pola sata prekinuo sudac Allard Lindhout kada je upaljač bačen s tribina pogodio u glavu igrača Ajaxa Davyja Klaassena koji je prokrvario.Ajax je pobijedio s 2-1 i plasirao se u finale protiv PSV Eindhovena.

Klaassen, koji je postigao drugi gol za svoju momčad u 51. minuti, pokušao je nastaviti utakmicu, ali je veznjak nekoliko minuta nakon nastavka igre izašao držeći se za glavu.

Nedugo prije incidenta, u gužvi kraj aut linije sukobila su se dva kapetana, Turčin Orkun Kökcu i Srbin Dušan Tadić. Igrač Ajaxa pritom je gestikulirao protivničkom igraču prema ustima pa travi. Neki tumače da je ismijavao što je na početku utakmice prekinuo ramazanski post i jeo kraj terena.

"Nizozemski nogomet pao je još niže", požalio se Nizozemski nogometni savez. "Tisuće ljudi idu na stadion vidjeti igrače kako igraju nogomet, ludo je da očito nisu sigurni ni na terenu".

U zemlji koja je već pogođena incidentima s navijačima, posebno onima Feyenoorda iz Rotterdama, "klubovi i organizatori poduzimaju mjere opreza", uvjerava Savez, "Ako ne dođete na stadion zbog nogometa ali za nerede ostanite doma, nogometu, klubovima, pravim navijačima i igračima će biti bolje bez vas."

"Koliko će ovo trajati?" pita se na naslovnici tabloida De Telegraaf, za koji je "još jednom nešto pošlo po zlu u ovom klasiku nizozemskog nogometa, gdje gostujući navijači nisu bili dopušteni".

Već je početak bio odgođen zbog dimnih bombi. "Utakmica je bila prekinuta zbog nekoliko incidenata, a najniža točka je dosegnuta kada je Davy Klaassen pogođen upaljačem u glavu", piše taj dnevnik.

- Za nizozemski policijski sindikat, sudac je trebao prekinuti utakmicu.Takvo ponašanje ne treba ohrabrivati - rekao je policijski sindikalist za novine Algemeen Dagblad.

- U nogometu nema mjesta za nasilje. Ovakvim događajima nije mjesto u našem sportu niti u društvu. Svi igrači moraju biti sigurni kad igraju nogomet, a ja pozivam nadležne da osiguraju njihovo poštivanje - rekao je predsjednik Fife Gianni Infantino.

Nizozemska je u lipnju domaćin završnice Lige nacija, a u polufinalu Nizozemci igraju s Hrvatskom upravo na stadionu De Kuip, gdje su se dogodile nemile scene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba