Obavijesti

Sport

Komentari 1

VIDEO Federerova oprema na dražbi prodana za 4 mil. eura

VIDEO Federerova oprema na dražbi prodana za 4 mil. eura
9

Kolekcija Rogera Federera najveća je kolekcija sportskih suvenira koju je ikad objavio jedan vlasnik, rekli su iz aukcijske kuće Christie's. Tri reketa s Wimbledona 2019. prodana su za 190.000 eura

Jedan od najboljih tenisača svih vremena Švicarac Roger Federer (39) sakupio je gotovo četiri milijuna eura na aukciji svoje sportske odjeće i opreme u aukcijskoj kući Christie's. Sav prihod od prodaje donirat će se zakladi Roger Federer koja financira obrazovne projekte za djecu u Južnoj Africi i Švicarskoj.

POGLEDAJTE VIDEO: Federerova oprema na dražbi

Pokretanje videa ...

Prodaja je donijela ukupno 3,98 milijuna eura, gotovo četiri puta više od prvotnog cilja. Aukcija se odvijala u dvije faze - uživo 23. lipnja u Londonu, kao i na internetu od 23. lipnja do 14. srpnja.

Među brojnim predmeti na aukciji bili su i reket kojim je Federer osvojio naslov u Wimbledonu 2007. godine, kao i tenisice u kojima je osvojio Roland Garrosu 2009. godine...

- Postignute cijene bile su nevjerojatne, što me jako raduje jer novac ide zakladi Roger Federer - rekao je švicarski prvak.

- Počeli smo prikupljati predmete koji su me pratili na terenu, jer smo mislili da bismo možda jednog dana mogli učiniti nešto korisno s njima - dodao je.

Najveću cijenu dosegla su tri reketa koje je Federer koristio na Wimbledonu 2019. godine koji su prodana za 190.000 eura.

- Kolekcija Rogera Federera najveća je kolekcija sportskih suvenira koju je ikad objavio jedan vlasnik - rekao je predstavnik Christie'sa za AFP tijekom predstavljanja nekih predmeta na aukciji.