Obavijesti

Sport

Komentari 151

Željko Kopić napravio je rošade: Mikić napustio stožer Dinama, a Boysi najavili opću mobilizaciju

Željko Kopić napravio je rošade: Mikić napustio stožer Dinama, a Boysi najavili opću mobilizaciju
5

Novi trener "modrih" ima i novog analitičara, Alen Peternac i Sandro Žufić ostali su u stručnom stožeru, a Ademi, Jurić i Dilaver uobičajeno trenirali. Novost za derbi je i konferencija za medije nakon utakmice

VIDEO

Željko Kopić (44) odradio je u petak iza 11 sati prvi trening u Maksimiru kao privremeni trener Dinama samo dva dana prije debija u "vječnom derbiju" protiv Hajduka na Maksimiru (nedjelja, 17.30).

Nasljednik Damira Krznara, koji je dao ostavku nakon ispadanja od Rijeke u četvrtfinalu Kupa u srijedu, napravio je neke promjene u stručnom stožeru iz kojega su otišli pomoćnici Ferdo Milin i Mihael Mikić te analitičar Vedran Attias.

POGLEDAJTE VIDEO: Predstavljanje Kopića u Dinamu

Pokretanje videa...

Predstavljanje Željka Kopića u Dinamu 19:16

Mikić se ljetos vratio u Maksimir nakon 12 i pol godina, drugi je najtrofejniji igrač kluba svih vremena uz 283 nastupa i 37 golova, a Milina je Krznar pozvao još u ožujku, nedugo nakon što je naslijedio Zorana Mamića.

Novi je analitičar Hrvoje Jozak, bivši voditelj skautske službe, koji nije u rodbinskim vezama s bivšim sportski direktorom Romeom Jozakom. U stožeru ostaju Alen Peternac kao pomoćnik, Sandro Žufić kao trener golmana i Ivan Štefanić kao kondicijski trener.

Zagreb: Prvi trening Željka Kopića kao privremenog trenera Dinama

Što se kadra tiče, u treningu su bili svi osim Martina Baturine, koji radi s B momčadi, a s grupom su uobičajeno radili i Arijan Ademi, Deni Jurić i Emir Dilaver koji su neko vrijeme bili "out". U dvorani su odvojeno radili Bartol Franjić, Kevin Theophile, Josip Šutalo i Duje Čop, ali oni će biti na raspolaganju za Hajduk.

Iz Maksimira su najavili kako će u nedjelju nakon dugo vremena, praktički od početka pandemije korona virusa, nakon jedne utakmice HNL-a biti konferencije za medije u press sobi, zbog velikog interesa javnosti za derbi Dinama i Hajduka. Novinari u Zagrebu inače mogli nisu doći do trenera i igrača nakon domaćih utakmica, za razliku od europskih, gdje je presica bilo.

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi trening Željka Kopića

Bad Blue Boysi najavili su opću mobilizaciju u jeku velikog interesa navijača splitske momčadi, koji su pokupovali svih 2400 ulaznica za jug i tražili dodatni kontigent koji im Dinamo ipak neće ustupiti.

"Svakome tko je dio grupe u nedjelju mjesto je na sjevernoj tribini. Svakom dinamovcu mjesto je na Maksimiru. U nedjelju, ovu i svaku sljedeću utakmicu! Svi na sjever, svi na Maksimir", poručili su Boysi preko službenog kanala na Telegramu.

Zagreb: Prvi trening Željka Kopića kao privremenog trenera Dinama

Što se domaćih navijača tiče, ulaznice su u prodaji po 70 kuna za sjever i 100 kuna za zapad dolje. Gornji i sektori neće u prodaju. U klubu su očito procijenili da za tim nema smisla nakon što je utakmicu protiv Genka gledalo 6892, a onu protiv Rijeke svega 1663 ljudi.

Dinamu je utakmica ključna jer u zadnjih pet utakmica ima samo jednu pobjedu uz dva remija i dva poraza, za vodećim Osijekom zaostaje tri boda (uz utakmicu manje), a već u četvrtak putuje u London na noge West Hamu u borbi za drugo mjesto i prezimljavanje u Europskoj ligi. Hajdukovci su jako motivirani i bit će zanimljivo vidjeti kako će se sve odigrati na Maksimiru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica