Obavijesti

Sport

Komentari 36

VIDEO Kukavički udario Cikatića i prošao nekažnjeno?! Morali ih razdvajati Van Damme i Norris

VIDEO Kukavički udario Cikatića i prošao nekažnjeno?! Morali ih razdvajati Van Damme i Norris

Dennis Alexio, koji je u kultnom filmu iz 90-ih "Kickboxer" glumio Van Dammeova brata, borio se 1992. protiv Branka Cikatića u Las Vegasu i udario ga potpuno nespremnog. Amerikanca su trebali diskvalificirati

VIDEO

Sjedinjene Američke države toga 16. ožujka 1992. još nisu službeno bile priznale Republiku Hrvatsku, a legendarni borac Branko "Tigar" Cikatić došao je u Las Vegas na okršaj protiv Dennisa "Terminatora" Alexija. Na stolu je bio naslov svjetskog teškaškog prvaka u kick-boksu.

Sve je trebalo završiti pobjedom hrvatskog predstavnika jer je Alexio u trećoj rundi, nakon što je sudac Pat Burleson prekinuo meč jer je Amerikanac ostao bez jedne čizme, bez znaka za nastavak udario Cikatića. Dvaput!

POGLEDAJTE BORBU (DETALJ OD 6:00):

Pokretanje videa...

Cikatić vs. Alexio (1992.) 23:04

I ne samo to, krenuo je prema njemu i htio ga udariti nogom i na podu. Cikatić je bio uzdrman, nije uopće gledao u smjeru Alexija niti je bio spreman za nastavak meča.

Umjesto diskvalifikacije domaćeg borca, suci su mu išli niz dlaku i nakon pregovora u ringu Michael Buffer proglasio je tehnički remi. Oko 14.000 navijača u Thomas & Mack Centeru glasno je negodovalo.

- Ja sam pobjednik. Nigdje u svijetu ovo nije normalno, ali oni su promijenili pravila. Remi je nemoguć. Sudac je rekao da stanemo, spustio sam ruke i dvaput me udario. To je neviđeno. Pitajte suca, rekao je da zaustavimo borbu - rekao je Branko nakon meča.

Nije tu bio kraj bezobraznom ponašanju Alexija, koji je isprovocirao obračun u svlačionici. Uključili su se legendarni glumci Jean Claude van Damme, koji je bio televizijski sukomentator te večeri, ali i Chuck Norris, koji je gledao meč iz prvih redova. Njih dvojica uspjeli su zauzdati Branka.

Cikatić je vjerovao kako je sudac naginjao na stranu Alexija jer se borio protiv stranog borca. Nikad mu nisu bile drage borbe u Americi zbog takvih pokušaja degradacije.

A bilo je problema i prije samog meča s Alexijem jer su organizatori htjeli zabraniti unošenje hrvatske zastave i izvođenje himne prije meča. Branko nije htio pristati na to, čak i pod cijenu da se meč otkaže.

Nakon svega, iako nije pobijedio, ponudili su mu filmsku ulogu. Baš kao što je 1989. i Alexio odigrao rolu u klasiku "Kickboxer" s Van Dammeom.

- Dali su mi na razmatranje scenarij za film pod nazivom "Tihi ubojica" u kojem sam trebao imati sunaslovnu ulogu sa Seanom Pennom. Ulogu sam odbio jer sam bio zauzet, ali zvali su me opet nakon K-1 turnira pa smo snimili film "Neboder" - rekao je Branko nekoliko godina kasnije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu