Sport

Komentari 8

VIDEO Napao srpskog golmana, a nije smio biti na stadionu. Sad ga čeka 40 godina suspenzije!

VIDEO Napao srpskog golmana, a nije smio biti na stadionu. Sad ga čeka 40 godina suspenzije!

Huligan je imao zabranu dolaska na stadione do 2026., ali ga se domogao preko prijatelja. Dobio je dva mjeseca zatvora i mjesec dana uvjetno

Huliganu koji je napao vratara Seville Marka Dmitrovića na utakmici Europa lige protiv PSV Eindhovena prošli mjesec zabranjen je ulazak na klupski stadion Philips sljedećih 40 godina, objavio je nizozemski klub u ponedjeljak.

Utakmica u Eindhovenu prekinuta je pred kraj nakon što je navijač utrčao na teren i napao Dmitrovića tako da ga je udario šakom u lice prije nego što ga je srpski vratar srušio na tlo.

Dvadesetogodišnjaku je izrečena tromjesečna zatvorska kazna, uz uvjetnu kaznu od mjesec dana.

"Pored četrdesetogodišnje zabrane ulaska na stadionu, PSV će pokrenuti postupak za nadoknadu bilo kakve štete koju je klub pretrpio od njega", stoji u priopćenju nizozemskog prvoligaša.

"Također je od Ureda javnog tužitelja dobio dvogodišnju zabranu pristupa području oko stadiona Philips."

Europa League - Play-Off Second Leg - PSV Eindhoven v Sevilla

Kako se doznaje iz izrečene presude navijač "zbog zabrane ulaska na stadion zbog ranijeg nedoličnog ponašanja", uopće nije trebao biti prisutan na utakmici između Seville i PSV Eindhovena.

Naime, već ima zabranu ulaska na stadion do 2026. godine koju je izrekao nizozemski nogometni savez, ali PSV je objavio da je ušao na teren s ulaznicom koju mu je kupio prijatelj.

Sevilla je izgubila utakmicu 2-0, ali je prošla u sljedeći krug s ukupnim rezultatom 3-2 i u četvrtfinalu Europa lige igrat će protiv Manchester Uniteda sljedeći mjesec.