Sport

Komentari 101

VIDEO Krama matirao Oblaka, Bijol nam zabio u 91. za 1-1

VIDEO Krama matirao Oblaka, Bijol nam zabio u 91. za 1-1

Slovenski Brekalo promašio je dugu loptu koju je sa svoje polovice poslao Ćaleta-Car, Andrej Kramarić ušuljao mu se iza leđa i rutinski matirao ponajboljeg golmana svijeta, Jana Oblaka! Hrvatska vodi u Dohi

Prijateljska utakmica između Slovenije i Hrvatske na Education City stadionu u Dohi završila je remijem (1-1).

Iako je utakmica nominalno "prijateljska", rezultat nam je itekako značio. Naime, remi u jednoj od dvije utakmice u Kataru smjestit će nas u drugi šešir nositelja na zimskom Mundijalu... Zato smo i krenuli odlučno, u novoj 3-5-2 formaciji.

Prema naprijed nismo napravili puno, no izbornik je dobio potvrdu da Ivan Perišić mora 'ordinirati' po lijevoj strani. Lomio je i prolazio svoje čuvare Pera kao da ih nema. Slovence smo potpuno limitirali, praktički centar nisu prešli.

A 'vatreni' su strpljivo dočekali pogrešku Zmajčeka, točnije Davida Brekala. Prezimenjak našeg reprezentativca promašio je dugu loptu koju je sa svoje polovice poslao Duje Ćaleta-Car, Andrej Kramarić ušuljao mu se iza leđa i rutinski matirao ponajboljeg golmana svijeta, Jana Oblaka.

Gol Kramarića možete pogledati ovdje.

Druge poluvrijeme bilo je nešto konkretnije, obje su reprezentacije krenule odlučnije pa smo vidjeli puno više prilika nego u prvom dijelu. Nekoliko je puta Slovence spašavao Oblak, dok je slovenske udarce s crte skidao fantastični Gvardiol.

Ipak, na koncu nismo došli do pobjede. Slovenci su nas uhvatili uspavane u 91. minuti, Bijol je bio najviši u skoku nakon kornera i pogodio od prečke.

U utorak Hrvatska na istom stadionu igra s Bugarskom.

Najčitaniji članci