Obavijesti

Sport

Komentari 20

VIDEO Spektakularni sprint u Imoli: Max fantastično pretekao Leclerca, novi debakl Hamiltona

VIDEO Spektakularni sprint u Imoli: Max fantastično pretekao Leclerca, novi debakl Hamiltona
5

Ovo definitivno nije Mercedesova sezona i pitanje je hoće li Lewis Hamilton ikada više dobiti priliku prestići Michaela Schumachera po broju osvojenih naslova. Zato će borbu vode Red Bull i Ferrari

VIDEO

Aktualni svjetski prvak i pilot Red Bulla Max Verstappen startat će s pole pozicije na nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu Emilije-Romagne. Nizozemac je u fantastičnoj sprint utrci predivnim potezom prestigao Ferrarijeva Charlesa Leclerca u predzadnjem krugu pa osigurao najbolju poziciju u nedjelju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nizozemci slave titulu Verstappena VIDEO

Osigurao je i osam bodova u ukupnom poretku dok je Monegažaninu pripalo sedam.Treći će na gridu startati Verstappenov momčadski kolega Sergio Perez (šest bodova) dok prva dva reda zatvara drugi Ferrarijev vozač Carlos Sainz Jr. (pet bodova).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Emilia Romagna Grand Prix

Petu i šestu poziciju okupirali su McLarenovi piloti Lando Norris i Daniel Ricciardo, koji će na Imoli vrebati na pogreške glavnih konkurenata, a spomenimo da je Mercedes ponovno doživio debakl.

Ovo definitivno nije njihova sezona i pitanje je hoće li Lewis Hamilton ikada više dobiti priliku prestići Michaela Schumachera po broju osvojenih naslova. Obojica imaju po sedam.

George Russell startat će 11. što je još lošije po Hamiltona. Britanac kreće tek s 14. pozicije, a uvijek zapeče kada je momčadski kolega ispred tebe. Pogotovo novajlija kao Russell, koji je od ove sezone preuzeo ulogu drugog pilota 'srebrne strijele'.

Emilia Romagna Grand Prix

POGLEDAJTE VIDEO PRETJECANJA

Tijek sprint utrke:

Svi vozači sprint su startali na soft gumama osim vozača Haasa Magnussena i Schumachera i Latifija u Williamsu, donosi MAXF1.net.

Leclerc je odlično startao i ubrzo prestigao Verstappena koji se uspio obraniti od Norrisa, a Magnussen se obranio od Ricciarda i zadržao četvrto mjesto iako je startao na medium gumama.

Perez je napredovao do petoga mjesta ispred Ricciarda, a Alonso je lošim startom pao s petoga na sedmo mjesto. Sainz se probio na osmo mjesto ispred Vettela i Bottasa nakon što je startao deseti.

Gasly i Zhou dotaknuli su se u zavoju Piratella što je rezultiralo odustajanjem Zhoua i izlaskom sigurnosnoga automobila koji se povukao na kraju četvrtoga kruga.

Sainz je u sedmom krugu, kada je dopušteno korištenje DRS-a, prestigao Alonsa s vanjske strane prvoga zavoja, a Perez je krug kasnije prestigao Magnussena na istom mjestu.

Ricciardo je uspio prestići Magnussena u 11. krugu kojega su ubrzo prestigli i Sainz i Alonso, a Perez je prestigao Norrisa i zauzeo treće mjesto.

Bottas je u 16. krugu prestigao Alonsa u borbi za osmo mjesto nakon što je Španjolac dobio opomenu za promjenu smjera na pravcu dok se branio od Finca.

Verstappen je uspio smanjiti Leclercovu prednost na manje od sekunde u 17. krugu, a Sainz je u 19. krugu prestigao Norrisa i došao na četvrto mjesto.

Verstappen je u pretposljednjem krugu uspio prestići Leclerca s vanjske strane prvoga zavoja i preuzeti vodstvo koje je zadržao do kraja.

Rezultati sprint utrke:

  1. Max Verstappen (Red Bull)
  2. Charles Leclerc (Ferrari)
  3. Sergio Perez (Red Bull)
  4. Carlos Sainz Jr. (Ferrari)
  5. Lando Norris (McLaren)
  6. Daniel Ricciardo (McLaren)
  7. Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
  8. Kevin Magnussen (Haas)
  9. Fernando Alonso (Alpine)
  10. Mick Schumacher (Haas)
  11. George Russell (Mercedes)
  12. Yuki Tsunoda (AlphaTauri)
  13. Sebastian Vettel (Aston Martin)
  14. Lewis Hamilton (Mercedes)
  15. Lance Stroll (Aston Martin)
  16. Esteban Ocon (Alpine)
  17. Pierre Gasly (AlphaTauri)
  18. Alexander Albon (Williams)
  19. Nicholas Latifi (Williams)
  20. Guanyu Zhou (Alfa Romeo)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov