Obavijesti

Sport

Komentari 5

VIDEO Zrinka poput Janice bez štapa ušla u drugu vožnju. Shiffrin izjednačila veliki rekord

VIDEO Zrinka poput Janice bez  štapa ušla u drugu vožnju. Shiffrin izjednačila veliki rekord
2

Zrinka je u gornjem dijelu staze ostala bez desnog štapa, ali je stisnula zube i u stilu Janice ušla u cilj s dovoljno brzim vremenom za drugu vožnju veleslaloma u Areu

VIDEO

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić (19)  nije završila drugu vožnju veleslaloma Svjetskog kupa u švedskom Areu zauzevši 28. mjesto u prvom laufu, dok Leona Popović (25) nije izborila drugu vožnju.

Zrinka je u prvoj vožnji u cilj ušla s 2.83 sekundi zaostatka za Mikaelom Shiffrin, a više od pola prve vožnje Hrvatica je odradila bez desnog štapa!

Televizijski prijenos nije uhvatio trenutak kad je Zrinka izgubila desni štap u gornjem dijelu staze, a Zrinka je unatoč izazovu dobro odskijala do cilja i izborila drugu vožnju veleslaloma. 

Video Zrinkine vožnje bez štapa pogledajte OVDJE.

Ta nas je situacija podsjetila na Janicu Kostelić. Najbolja hrvatska skijašica svih vremena izgubila je štap i rukavicu na sljemenskoj utrci 2006., ali je unatoč tome osvojila treće mjesto u slalomu.

Shiffrin ulovila rekord

Veleslalomskom pobjedom u Areu, američka skijašica Mikaela Shiffrin stigla je do 86. pobjede u Svjetskom kupu izjednačivši se na vrhu sa legendarnim švedskim skijašem Ingemarom Stenmarkom.

Stenmark je tijekom karijere ostvario 40 pobjeda u slalomu i 46 u veleslalomu. Osvojio je i dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, a ima i sedam medalja sa svjetskih prvenstava pri čemu pet zlata.

FIS Alpine Ski World Cup

S druge strane Shiffrin, koja će u ponedjeljak imati 28 godina, ostvarila je 52 pobjede u slalomu, 20 u veleslalomu, pet u superveleslalomu, tri u spustu, ima dvije pobjede u paralelnom slalomu, tri u paralelnim gradskim utrkama, te jednu u alpskoj kombinaciji. Ima i dva zlata i srebro s olimpijskih igara, te 14 medalja sa svjetskih prvenstva pri čemu sedam zlata.

Shiffrin može nadmašiti Stenmarkov rekord već u subotu kada je u Areu slalom. Nakon Area slijedi završnica Svjetskog kupa u Soldeu u Andori gdje su na rasporedu spust (15.3.), super-g (16.3.), slalom (18.3.) i veleslalom (19.3.)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram