Obavijesti

Sport

Komentari 72

Agüero nastavio 'trpati': City na korak do prvog četvrtfinala

Agüero nastavio 'trpati': City na korak do prvog četvrtfinala
9

Manchester City napravio je velik korak prema prvom četvrtfinalu Lige prvaka svladavši u Kijevu Dinamo 3-1. U drugoj utakmici večeri PSV i Atlético remizirali su u Eindhovenu 0-0

VIDEO

Sergio Agüero još je jednom pokazao kakav je stroj za zabijanje golova. Argentinski napadač zabio je 16. gol u zadnjih 17 utakmica u Ligi prvaka i načeo mrežu Dinama u Kijevu. Manchester City slavio je na Olimpijskom stadionu 3-1 i prekinuo neugodnu tradiciju engleskih klubova u Ukrajini od pet utakmica u nizu bez pobjede.

Manchester City od dosadašnja je četiri nastupa dvaput igrao osminu finala najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja, no nikad nije prošao među osam najboljih. U uzvratu na Etihadu 15. ožujka na najboljem je putu da promijeni neugodnu tradiciju. Nakon dugih 77 dana bez službene utakmice Ukrajinci nisu mogli parirati jakom protivniku.

Dinamo je bolje otvorio utakmicu. Andrij Jarmolenko je zaprijetio već u četvrtoj minuti, a Joeu Hartu lopta je umalo ispala u gol nakon nespretne reakcije. No ipak ga je spasila - prečka. City je prvi put priprijetio u 15. minuti - i odmah zabio gol.

David Silva izveo je drugi korner u nizu za goste, Touré je spustio glavom, a Sergio Agüero primirio je loptu i rutinski pogodio za vodstvo gostiju. Sedam minuta poslije Argentinac je zamalo zabio i drugi, ali promašio je okvir, baš kao i Yaya Touré u 35. minuti.

Nagrada za dobru napadačku igru gostiju stigla je pet minuta prije odmora. Sergio Agüero petom je proigrao Sterlinga na lijevoj strani šesnaesterca, ovaj je proslijedio do Davida Silve koji na drugoj stativi zakucava loptu pod prečku.

Kakva-takva nada za Ukrajince, u čijim je redovima Domagoj Vida na poziciji lijevog beka odigrao svih 90 minuta, došla je u 59. minuti. Upravo je hrvatski reprezentativac pokrenuo akciju za gol ubacivši u šesnaesterac, Otamendi je spustio glavom na nogu Vitalija Bujalskog koji pogađa uz pomoć Otamendijeve noge.

Unatoč nekoliko dobrih ofenzivnih akcija u nastavku, u kojima je prednjačio upravo strijelac Bujalski, Dinamo nije uspio zabiti još jedan gol. Najbliže tome bio je u 79. minuti kada mu je Hart obranio udarac.

Yaya Touré obilježio je završnih deset minuta utakmice. Prvo je glavom promašio nemoguće s četiri metra nakon što ga je poslužio Sterling u 82. minuti pa se iskupio u 90. sjajno odmjerenim udarcem u 90. s ruba šesnaesterca za konačnih 3-1 i kraj priče oko četvrtfinalista.

Druga utakmica večeri između PSV-a i Atlética ponudila je pravu uspavanku. Gledatelji u Nizozemskoj vidjeli su vrlo malo prilika, a najzanimljiviji detalj zbio se u 68. minuti kad je Gastón Pereiro dobio drugi žuti karton i ostavio PSV s desetoricom. No ni to nije bilo dovoljno Simeonovim igračima da dođu do prednosti. Odluka o putniku u četvrtfinale tako će pasti na Vicente Calderónu.

Kronologija:
Dinamo Kijev - Man. City 1-3
PSV - Atlético 0-0


Prijenos se ne osvježava automatski.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

90+3' Kraj. Manchester City na korak je do prvog plasmana u četvrtfinale Lige prvaka nakon pobjede 3-1 u Kijevu, dok su PSV i Atlético remizirali bez golova.

90' GOL! Manchester City vodi 3-1! Majstorija Yaye Touréa. Odigrao je dupli pas s Fernandinhom i odapeo s ruba šesnaesterca, Šovkovski ništa nije mogao.

82' Touré promašuje nemoguće! Sterling je ubacio, a Bjelokoščanin s četiri metra glavom neometan promašuje okvir.

79' Bujalski još jednom prijeti, Hart skida i čuva pozitivan rezultat Cityju!

70' Otvorena završnica u Kijevu. U Eindhovenu još uvijek nema golova. Pereiro (PSV) je dobio drugi žuti karton.

59' GOL! Dinamo je smanjio zaostatak! Zabio je Vitalij Bujalski! Vida je ubacio s lijeve strane, Otamendi je spustio glavom na nogu Bujalskom koji pogađa uz pomoć Otamendijeve noge. Kijevljani su još "živi".

52' Napokon jedan opasan pokušaj domaćina. Jarmolenko je pucao iz daljine, ovaj put nije pogodio okvir.

46' Počinje drugih 45 minuta.

45' Kraj prvog poluvremena. City vodi u Kijevu 2-0, PSV i Atlético još su uvijek na nuli.

42' Agüero je istrčao kontru i tražio svoj drugi gol, ali nije bio precizan. Mogao je to biti potpuni nokaut Kijevljana.

40' GOL! Manchester City vodi 2-0! Sergio Agüero petom je proigrao Sterlinga na lijevoj strani šesnaesterca, ovaj je proslijedio do Davida Silve koji na drugoj stativi zakucava loptu pod prečku i vjerojatno već sad odlučuje pitanje četvrtfinalista.

35' Pucao je iz vrlo slične situacije i Yaya Touré, Šovkovski je spriječio da mu lopta prođe u prvi kut. U Kijevu igra samo City...

22' Agüero umalo i do drugog gola! Razigrao se City, Argentinac je pucao s desne strane s 10-11 metara iskosa, nije pogodio suprotni kut.

15' GOL! Manchester City vodi 1-0! David Silva izveo je drugi korner u nizu za goste, Touré je spustio glavom, a Sergio Agüero primirio je loptu i rutinski pogodio za vodstvo gostiju.

12' Teodorczyk! González je ukrao loptu Fernandu i dao loptu Teodorczyku. Poljak je odapeo s ruba šesnaesterca, nije pogodio okvir.

10' Ukrajinci su dobro otvorili utakmicu, City se još nije opasnije približio Šovkovskom.

4' Velika šansa za Dinamo! Andrij Jarmolenko pucao je s desetak metara iskosa na gol Cityja, Hart nespretno reagira pa lopta odsjeda na prečki i odlazi u korner. Imali su Englezi sreće.

1' Počela je utakmica!

Sastavi:

Dinamo Kijev (4-3-3): Šovkovski (kap.) - Danilo Silva, Khacheridi, Dragović, Vida - Garmaš, Ribalka, Bujalski - Jarmolenko, Teodorczyk, González

Manchester City (4-3-3): Hart - Sagna, Kompany (kap.), Otamendi, Clichy - Fernando, Touré, Fernandinho - Silva, Agüero, Sterling

PSV Eindhoven (4-3-3): Zoet - Arias, Bruma, Moreno, Willems - Van Ginkel, Pröpper, Guardado (kap.) - Narsingh, Pereiro, Locadia

Atlético Madrid (4-4-2): Oblak - Juanfran, Savić, Godín, Filipe Luís - Ó. Torres, Gabi (kap.), Saúl Ñíguez, Koke - Griezmann, Vietto

Nakon sinoćnjih velikih sudara između Arsenala i Barcelone odnosno Juventusa i Bayerna, večerašnji program prvih utakmica osmine finala Lige prvaka, ujedno i zaključni, nudi nam nešto manje primamljive utakmice. Kijevski Dinamo hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide dočekuje Manchester City, dok PSV u Eindhovenu igra protiv Atlético Madrida.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu