Obavijesti

Sport

Komentari 22

Počinje u Zagrebu, završava u Madridu! Vikend čak 12 derbija

Počinje u Zagrebu, završava u Madridu! Vikend čak 12 derbija
1

Pitanje naslova prvaka ovaj vikend moglo bi se riješiti u Španjolskoj, Portugalu i Nizozemskoj, dok je na Otoku borba za ulazak u finale kupa. Čekaju nas dva dana velikih okršaja...

VIDEO

Iako su utakmice u četvrtfinalnoj fazi europskih nogometnih kupova iza nas, uzbuđenja nikako neće nedostajati ni ovaj vikend kad su na rasporedu derbiji u gotovo svim ligama "petice", ali i u nekim drugima poput portugalske, nizozemske, turske, austrijske, škotske, dakako - i hrvatske. Za vas smo izdvojili osam poslastica zbog kojih ćete provesti sate u svom kauču ili obližnjem kafiću.

Dinamo - Hajduk (subota, 15 sati, Arena Sport 3)

Vikend derbija otvaraju najbolji nam znanci, Dinamo i Hajduk, okršajem na Maksimiru koji je puno važniji za "modre" nego za "bile". Iako ih na ljestvici dijeli čak 18 bodova, "vječni derbi" uvijek ima posebnu draž. Dinamu su bodovi nasušno potrebni želi li zadržati šansu da iz prikrajka dočeka kiks Rijeke i napadne naslov prvaka, dok se Hajduk želi dokopati trećeg mjesta u MAXtv Prvoj ligi.

Chelsea - Tottenham (subota, 18:15, Sport Klub 1)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da se ove dvije momčadi susreću u Premiershipu, mogli bismo reći da je to derbi koji bi mogao odlučiti naslov prvaka Engleske jer momčadi dijeli samo četiri boda šest kola prije kraja. No pozornica je ipak Wembley, a natjecanje FA kup koji je stigao do polufinala. Ulog je svejedno velik, borba za trofej najstarijega nogometnog natjecanja na svijetu.

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund (subota, 18:30, Eurosport 2)

Ne može se reći da će "pruski derbi" odlučivati o naslovu prvaka Njemačke, ali obje momčadi silno će željeti tri boda u finišu prvenstva. Domaćini se nalaze na devetoj poziciji i bore se za Europsku ligu, dok gostima, nakon ispadanja iz Lige prvaka, tri boda znače treću poziciju koja im jamči izravan plasman u to natjecanje sljedeće sezone nakon remija Hoffenheima u Kölnu u petak.

Sporting - Benfica (subota, 21:30, Sport Klub 1)

Benfica ima težak ispit kod gradskog rivala Sportinga u borbi za naslov prvaka Portugala. Crveni su vodeći sastav Primeire s tri boda ispred Porta, dok je Sporting treći s osam bodova zaostatka. Dobiju li zeleno-bijeli ovaj ogled na svom stadionu, možda bi se i oni potajno mogli nadati naslovu. Za pobjedu domaćina svakako će navijati i Porto koji bi se mogao pridružiti Benfici na vrhu.

Celtic - Rangers (nedjelja, 13 sati, Sport Klub 1)

Celtic je davnih dana osigurao (još jedan) naslov prvaka Škotske, ali ostalo mu je boriti se za drugu domaću titulu, onu u kupu. Polufinale toga natjecanja nudi ogled starih znanaca u Old Firmu na Hampden Parku. Iako su "bhoysi" i u tomu ogledu veliki favoriti, kup uvijek daje posebnu draž i stoga glasgowske plavce ne treba unaprijed otpisati.

Arsenal - Manchester City (nedjelja, 16 sati, Sport Klub 1)

U sezoni za zaborav što se Premiershipa i Europe tiče, kao melem na ranu i jednima i drugima došao bi trofej u FA kupu. Posebno je velik pritisak na Arseneu Wengeru koji bi teško preživio (još jednu) sezonu bez trofeja, nakon što je bitku za ulazak u Ligu prvaka praktički izgubio. U svakom slučaju, "građani" su favoriti u polufinalnom susretu na Wembleyju.

PSV - Ajax (nedjelja, 16:45, Sport Klub HD)

Borba za naslov prvaka Nizozemske ulazi u samu završnicu, a odgovor na mnoga pitanja, kao i u nekim drugim ligama, dat će derbi drugoplasiranog i trećeplasiranog sastava na Philips Stadionu u Eindhovenu. Ajax ima samo bod manje od vodećeg sastava Eredivisie Feyenoorda, a PSV je treći sa sedam bodova minusa. Lider iz Rotterdama svakako će navijati za PSV...

Real Madrid - Barcelona (nedjelja, 20:45, Sport Klub 1)

Majka svih derbija za kraj bogatog vikenda. Iz tjedna u tjedan situacija na vrhu Primere se mijenja, a i naizgled lagani protivnici znaju zadavati dosta problema velikanima španjolskog i svjetskog nogometa. Katalonci na Santiago Bernabéu dolaze s tri boda manje i utakmicom više od velikog rivala koji bi pobjedom gotovo osigurao prvi naslov prvaka Španjolske nakon šest godina.


Od ostalih jakih utakmica ovaj vikend izdvojimo oglede Fiorentina - Inter (subota, 20:45, Arena Sport 4), Rapid Beč - Austria Beč (nedjelja, 16:30, Sport Klub 4), Galatasaray - Fenerbahče (nedjelja, 18 sati) te Lyon - Monaco (nedjelja, 21:15, Arena Sport 3).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener