Obavijesti

Sport

Komentari 4

Vincenzo Nibali je po drugi put u karijeri osvojio Giro d'Italia...

Vincenzo Nibali je po drugi put u karijeri osvojio Giro d'Italia...
1

Nakon prvog velikog trijumfa prije šest godina na španjolskoj Vuelti, talijanskog Gira 2013. te francuskog Toura 2014., talijanski biciklist Vincenzo Nibali četvrti je put slavio na utrci Grand Toura

VIDEO

Talijanski biciklist Vincenzo Nibali (Astana) u nedjelju je drugi put u karijeri slavio na Giru d'Italia, domaćoj Grand Tour utrci, iako je samo tri etape prije završetka za tada vodećim Nizozemcem Stevenom Kruijswijkom zaostajao gotovo pet minuta.

No, u 19. etapi Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) je pao, a Nibali prvi prošao ciljem te stigao do drugog mjesta ukupnog redoslijeda sa zaostatkom od 44 sekunde za novim čovjekom u ružičastoj majici, Kolumbijcem Estebanom Chavesom (Orica-GreenEdge).

Rasplet Gira dogodio se na pretposljednjem usponu, pretposljednje etape, gdje je Nibali pobjegao Chavesu i Španjolcu Alejandru Valverdeu (Movistar) te preuzeo majicu vodećeg. Posljednja etapa, vožena u nedjelju od Cunea do Torina u dužini od 163 km, bila je formalnost.

Nibali je došao u vodećoj skupini i po drugi put, nakon slavlja 2013. godine, osvojio Giro d'Italia, ali je kontroverznim pobjednikom etape postao Nijemac Nikias Arndt (Giant-Alpecin) iako je u završnom sprintu najbrži bio Talijan Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) i mislio da slavi svoju prvu etapnu pobjedu na Giru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Suci su, naime, odlučili da se Nizzolo nije ponašao u skladu s pravilima te su ga degradirali, a pobjedu dodijelili njemačkom biciklistu koji je ciljem prošao drugi.

Iako su u Astani početkom tjedna razmišljali da ga povuku iz utrke, Nibali je postao prvi talijanski biciklist nakon Felicea Gimondija iz 1969. godine koji je osvojio Giro kao aktualni prvak Italije, a samo je jedan od šestorice biciklista u povijesti koji je slavio na sve tri Grand Tour utrke. Osim dva slavlja na Giru, Nibali je 2014. osvojio Tour de France, a do prvog velikog naslova stigao je 2010. na Vuelti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...