Obavijesti

Sport

Komentari 6

Vjerni boji dresa, ne novcu: ManU ima tri, a Real Raula

Vjerni boji dresa, ne novcu: ManU ima tri, a Real Raula
7

Iako su u današnje vrijeme sve više rijetkost, ima nogometaša kojima je dres voljenog kluba važniji od novčanih svota. Tko su najbolji primjerci?

VIDEO

Ovdje sam više od 14 godina i ne bih to za ništa mijenjao. Real je ponos, rekao je Raul. U “kraljevski klub” došao je kao junior 1992. godine. Ikona je kluba i rekorder po broju golova.
- Real je moja obitelj, ne razmišljam o odlasku - odgovorio je Raul na ponudu Liverpoola. Klub se odužio jednom od najboljih igrača u povijesti. Najplaćeniji je igrač Reala, a svaki novi igrač koji dođe u madridski klub ne smije biti plaćeniji od Raula. Kapetan mora imati veću plaću, pa makar jedan euro.
Vjeran Romi od najmlađih dana je i Francesco Totti. Sa 16 godina debitirao je za prvu momčad, a u igru ga je stavio Vujadin Boškov. Njegov talent prepoznao je i Milan te poslao ponudu dok je Totti imao samo 13 godina. No Francescova majka odbila je veliku Milanovu ponudu i sina odvela u Romu.
- Stalno imam neke ponude, ali moje ambicije vezane su isključivo za Romu. Imam važeći ugovor do 2011. godine i želim ga još produžiti - izjavio je Totti.
Cesare Maldini u Milanu je proveo 12 godina. Njegov sin Paolo u milanskom je klubu više od 30 godina. Na prvi trening u Milan došao je sa 10 godina, a još igra. Kapetan je odigrao više od 1000 utakmica za Milan.
- Jednog dana želim biti kao Maldini, odnosno želim klubu značiti koliko mu danas znači Paolo - rekao je Maldinijev suigrač Kaka.
Najviše igrača koji karijeru provedu u jednom klubu ima Manchester United. Imaju jednog od najdugovječnijih trenera i na klupi. Alex Ferguson menadžer je “crvenih vragova” već 23 godine. Škot cijelu karijeru vodi i dvojicu nogometaša, Ryana Giggsa i Paula Scholesa. Na dobrom je putu i Steven Gerrard, koji je počeo u Liverpoolu, a u prvoj momčadi igra već 12 godina.

IGRAO U AUXERREU, PA BIO TRENER 44 GODINE
U francuskom trećeligašu Auxerreu, Guy Roux igrao je devet godina. Nakon što je prekinuo igračku karijeru, 1961. sjeo je na klupu. Nakon 19 godina uveo je klub u 1. francusku ligu. Najveći uspjeh s klubom postigao je 1996. osvojivši prvenstvo. U Auxerreu je imao sve ovlasti i stvorio je jednu od najboljih nogometnih škola u Francuskoj. Kroz njegove ruke prošli su Eric Cantona, Laurent Blanc, Djibril Cisse... Roux je na klupi Auxerrea bio do 2005. godine, nakon čega je preuzeo Lens. Tamo se zadržao jako kratko, odnosno samo četiri utakmice. Ostavku je podnio u poluvremenu utakmice protiv Strasbourga.

UVIJEK VJERNI
RAUL - Nogomet počeo trenirati u Atleticu. S 15 godina prešao je u Real Madrid. U seniorima je za “kraljevski klub” u 15 godina odigrao 701 utakmicu, zabio 307 golova i postao rekorder.
FRANCESCO TOTTI - Sa 13 godina počeo je trenirati nogomet u Romi. Idol mu je bio bivši Romin kapetan Giannini. U 17 godina profesionalne karijere u 407 utakmica zabio je 171 gol.
PAOLO MALDINI - S deset godina počeo je trenirati nogomet u Milanu. Od tada se nije maknuo iz kluba, u kojem je proveo 30 godina. Za “crveno-crne” odigrao je više od 1000 utakmica.
RYAN GIGGS - Velšanin Ryan Giggs za seniore Manchester Uniteda igra od 1990. godine. Odigrao je 781 utakmicu i zabio 101 gol. Iz velikog gradskog rivala Manchester Cityja prešao je u slavniji United sa 14 godina.
PAUL SCHOLES - Za seniorsku momčad Manchester Uniteda veznjak Paul Scholes igra od 1993. godine. I rođen je u Manchesteru, a za “crvene vragove” odigrao je 405 utakmica i zabio 96 golova.
G. NEVILLE - Njegov brat Phil Neville iz Manchester Uniteda je otišao u Everton. No Gary Neville ostao je vjeran i u klubu za seniore igra od 1992. godine. Odigrao je za United 376 utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka