Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Vjerujem u Perasovića, ali me strah jer smo se kasno okupili'

'Vjerujem u Perasovića, ali me strah jer smo se kasno okupili'
1

NOVOSELOV POUČAK Opet radimo iste pogreške kao ranije, nositelji igre na pripreme dolaze prekasno, kaže Mirko, koji je imao pripreme po šest mjeseci...

VIDEO

Malo sam zabrinut zbog svega što se događa, kaže nam Mirko Novosel, prekaljeni košarkaški trener, samo 40 dana prije Eurobasketa. Ni to što će se jedna od skupina igrati kod nas u Zagrebu, ne znači previše. Fali mu euforija u zraku.

- Slovenci su nam pokupovali sve ulaznice, napravit će domaćinsku atmosferu u Areni. Trebali smo Fince uzeti, njih isto prati pet-šest tisuća navijača, ali ne pripadaju samom vrhu kao Slovenci - objasnio je Novosel, tužan što neće vidjeti atmosferu kakva je vladala na EP-u u Zagrebu 1989. godine.

- Drukčije je to bilo, ne može se ni usporediti. Tad smo imali dominantnu reprezentaciju, a i pripreme su nam počele na vrijeme - kaže Mirko, pa objašnjava na što točno misli, s obzirom na to da je Perasović okupio reprezentaciju prvi od svih izbornika s EP-a.

- Da, ali sve dosad nedostajali su nositelji igre. Prvi iskusniji priključuju se tek danas, a NBA igrači tek 1. kolovoza, tako da će od ovih koji su sad na pripremama samo jedan ili dvojica moći imati nekakvu ulogu. Opet radimo iste pogreške kao lani i preklani.

Tad reprezentaciju nije vodio Perasović, “nije njegova pogreška ni sada jer je prekasno preuzeo klupu i došao je na gotov program”, a u kratkom razdoblju priprema reprezentacija je prošlog ljeta više putovala nego trenirala.

- Sad opet igramo turnire i seriju utakmica, a trebalo bi se zatvoriti u dvoranu i raditi. I naći nekog sparing-partnera izvan Europe, zašto bismo sad igrali protiv nekoga tko će nam biti protivnik na EP-u? To nema nikakva smisla.

Perasović će - ostane li izbornik i poslije EP-a - sve pogreške ispraviti u sljedećim ljetima, a Novosel mu stoji na raspolaganju za svako pitanje ili savjet. Iako Peras nije trenerski početnik, ovo mu je prvo izborničko iskustvo, a klupska i reprezentativna košarka nisu slične.

- Vjerujem mu. Čuli smo se prije nego je objavio popis, odlično smo surađivali cijelo vrijeme kad je bio u Ciboni, samo sad je hendikepiran jer će, ponavljam, imati jako malo vremena za uigravanje sa svima na okupu.

I u pravu je Novosel. Čovjek s njegovim iskustvom i ugledom trebao se bolje iskoristiti uoči Eurobasketa u Areni. Kako za savjet na terenu, tako i izvan njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani