Obavijesti

Sport

Komentari 3

Polarna hladnoća i jak vjetar odgodili i veleslalom: -30°C!

Polarna hladnoća i jak vjetar odgodili i veleslalom: -30°C!
12

Jaki udari vjetra jačine i do 70 kilometara na sat natjerali su organizatore Zimskih olimpijskih igara da, nakon muškog spusta, i ženski veleslalom odgode za četvrtak. Trebale bi nastupiti tri Hrvatice

VIDEO

Snažan vjetar nastavlja stvarati probleme organizatorima zimskih olimpijskih igara u Pyeongchangu. Nakon muškog spusta, zbog vjetra je odgođen i ženski veleslalom.

Veleslalom skijašica trebao se održati u ponedjeljak, no zbog vjetra koji puše i do 70 kilometara na sat prebačen je na četvrtak, 15. veljače. Osjećaj hladnoće dosegnuo je nevjerojatnih -30 Celzijevih stupnjeva.

- U ovakvim uvjetima ne bi se mogao voziti ni slalom - rekao je Tomaž Čižman, član ekipe slovenske reprezentacije.

U četvrtak će biti i spust skijaša koji se prvotno trebao održati u nedjelju, ali je također odgođen zbog vjetra i loših vremenskih uvjeta. Tako će prva vožnja ženskog veleslaloma biti u 9:30 sati po lokalnom vremenu (1:30 po hrvatskom), u 11 sati (3) će biti muški spust, a u 13:15 (5:15) druga vožnja veleslaloma skijašica.

Na startu veleslaloma trebalo bi se pojaviti 80 skijašica, među kojima i tri hrvatske predstavnice. Leona Popović ima startni broj 30, Andrea Komšić trebala bi startati s brojem 48, dok Ida Štimac ima broj 55.

U utrci je trebala nastupiti i Lana Zbašnik, no mlada hrvatska alpinka nije imala sreće s debijem na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu. Već tijekom prvog treninga veleslaloma u Yongpyongu u srijedu ozlijedila je koljeno i zbog rupture križnog ligamenta te parcijalne rupture medijalno-kolateralnog ligamenta morala je otkazati svoje sudjelovanje na ZOI.

Prema rasporedu, iduća skijaška utrka na ZOI trebala bi biti muška kombinacija u utorak. Prije četiri godine u Sočiju u toj disciplini je Ivica Kostelić osvojio srebro iza Švicarca Sandra Vilette.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda