Obavijesti

Sport

Komentari 66

Vlašić donio pobjedu Hajduku; Pušnik: Nemamo klasne igrače

Vlašić donio pobjedu Hajduku; Pušnik: Nemamo klasne igrače
8

Hajduk je uspješno prošao posljednji test prije prvog europskog izazova, 'bijeli' sljedeći tjedan igraju protiv rumunjskog Iasija u kvalifikacijama za Europsku ligu

VIDEO

Treći put u novijoj povijesti sastali su se Hajduk i njegov bratski klub, Slavija iz Praga. U prva dva svečarska ogleda slavili su Česi s po 2-0, a danas im je Hajduk uzvratio minimalnom pobjedom 1-0. Jedini gol postigao je najbolji pojedinac utakmice - Nikola Vlašić

Bila je to obostrano otvorena utakmica, puna prilika s obje strane, a prvi su zaprijetili gosti. U kontra napadu sam je pred Stipicu izašao Mešanović, no golman Hajduka je odbio loptu. Odbijanac je Hušbauer pokušao zabiti, ali je s crte spasio Ćosić. 

Uzvratio je Hajduk preko Milića, koji je pronašao samoga Mujana na drugoj stativi, ali je Hajdukov veznjak promašio nemoguće i poslao loptu preko gola. Sličnu akciju propustio je i Tudor na asistenciju Vlašića, no dominaciju je Hajduk preko spomenutog dvojca ipak okrunio golom. Vlašić je zabio izbliza, iz gužva, na asistenciju Tudora, pred sam istek prvog poluvremena.

Gotovo 5.000 gledatelja okupilo se na Poljudu i vidjelo vrlo dobro izdanje Pušnikove momčadi, koja je u generalki uoči Euro ogleda s Iasijem nastupila bez većine inozemnih prinova. Priliku su dobili tek Kožulj i Ćosić u prvom te Maganto i Memolla krajem drugog poluvremena. Pušnik je opet dao priliku 23 igrača, a dojam je da su bijeli u ovom trenutku puno spremniji od gostiju iz Praga, kojima sezona također počinje europskim ogledom sljedećeg tjedna.

Trener Hajduka Marijan Pušnik bio je zadovoljan nakon pobjede. 

- Mi smo nakon poraza od Aluminija, i puno vike na igrače zbog odnosa prema igri, a kod mene je to uvijek tako, nema priče ni smijeha nakon poraza, danas odigrali jako dobro. Ovo je korak naprijed, ali mene neće zavarati pobjeda. Pripreme su da se pripremamo, a jedino je Iasi važan. Uvijek se može bolje, ali ja sam nakon mjesec dana rada zadovoljan odrađenim poslom. 

Nisu igrale prinove Said i Futacs. 

- Futacsu treba 3-4 tjedna, možda i više, da se spremi, Said je trebao biti iznenađenje u Rumunjskoj, ali sad kad ste pitali..., ha, ha, ha. Protiv Junaka će u ponedjeljak zaigrati pola sata. 

Koliko Hajduk može u prvoj utakmici protiv Iasia zanimalo je novinare. 

- To nitko ne zna. Moj pomoćnik Lozo gledao ih je protiv Fenerbahčea, imamo sve informacije. Iskusni su, dugo igraju skupa, svi iza lopte i na kontre. Momčad koja igra na nulu, a ako prođe kontra ili prekid... No prva utakmica je samo pola onoga što čekamo na Poljudu, da uz našu publiku dovršimo posao.

Kako ste vidjeli nove igrače?

- Mi smo svjesni da ne možemo uzeti pojačanja klase A, to eventualno može biti samo Futacs kad ga za mjesec - dva spremimo. Svi ostali, da ih ne vrijeđam, nisu taj nivo. Mi nemamo ni klasu B, to je možda Said. Maganto je igrao u Americi, dobro je tehnički potkovan, ali nije spreman, on neće ni putovati u Rumunjsku. Memolla je odigrao loše, ali nismo ga doveli kao pojačanje, nego kao zamjenu Miliću, ako on ode. Novac za odštete nemamo, snalazimo se... Još ćemo dovesti nekoliko igrača.

U prvom dijelu igrali ste bez centarfora. 

- Nemamo ga za sada i snalazimo se dok ne dođu Said, Futacs ili netko treći... Bio bi mi gušt da mogu naći deset kršnih momaka, za glavu većih od mene i širokih ramena. Ali ih nemam - zaključio je Pušnik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu