Obavijesti

Sport

Komentari 1

Vlašić: Veliki dan nepravde hrvatskom sportu (2. dio)

Vlašić: Veliki dan nepravde hrvatskom sportu (2. dio)
4

Joško Vlašić hrvatskim je medijima poslao pismo u kojem obrazlaže zašto je on trebao dobiti nagradu za trenera godine, a ne Ratko Rudić

VIDEO

Kriteriji za izbor najboljeg trenera iz pravilnika HOO-a:Uspješnost trenera utvrđuje se temeljem njegovog doprinosa u ostvarenju postignutih plasmana sportaša ili ekipa na natjecanjima utvrđenim prema stavku 1. ovog članka.
Članak 1.
Ovim pravilnikom uređuju se način i postupak službenog izbora i proglašenja najuspješnijih hrvatskih športaša za postignute najveće športske dosege i izuzetan doprinos promicanju Hrvatske u svijetu u tijeku jedne godine.
Ukoliko je najveći uspjeh identičan, a u ovom slučaju jeste jer se radi o titulama svjetskih prvaka tada se pribjegava sljedećim kriterijima:
1.je olimpijski šport odnosno disciplina.Da, atletika i vaterpolo su olimpijski sportovi
2.ima bolji prvi sljedeći/sljedeće po vrijednosti postignute plasmane ili rezultate,Vaterpolo reprezentacija je 4-8 srpnja u Budimpešti u svjetskoj ligi zauzela 4 mjesto i nije se plasirala u super ligu u koju je ušlo 8 najboljih zemalja.
Blanka je na Super grand prix natjecanju u Stockholmu zauzela prvo mjesto preskočivši 207 cm što je drugi najbolji rezultat svih vremena i službeno proglašen od IAAF-a najboljim atletskim dostignućem u 2007.
Finale Grand Prix-a Stuttgart 22.rujna prvo mjesto
Pobjede na natjecanjima Zlatne lige: Pariz, Rim, Zurich, Brusseles i Berlin
Blankin trenerski dvojac je 6 mjeseci držao njenu formu na nivou mogućnosti preskoka svjetskog rekorda, od Dohe početkom svibnja, pa do Šangaja u  krajem rujna, što pokazuje nivo našega znanja.Dakle u ovoj točki imamo  prednost.
3.ima veći broj športskih saveza/članova u svjetskoj športskoj federaciji,Vaterpolo federacija LEN-a broji 51 federaciju, dok Međunarodna atletska federacija ima 212 članica.
Wipkedija smatra da 10 zemalja igra vrhunski vaterpolo i još dvije Slovačka i Francuska blizu ostalima.
Na posljednjem svjetskom atletskom prvenstvu 40 zemalja je osvajalo odličja.U ovoj točki ostvarujemo prednost.
4.je rasprostranjen na većem broju kontinenata, Miroljubivo ću prihvatiti da je i jedan i drugi sport zastupljen na isti broj kontinenata, mada je ovaj podatak deplasiran u odnosu na sadržaj točke 3.Dakle iz ovoga proizlazi da je trenerski dvojac Vlašić-Marinović  uspješniji trener od gosp. Ratka Rudića u 2007 godini.Kako nitko od nas nije odgovoran za mjesto gdje je rođen, a tek nešto više za sport koji je odabrao, tako nitko od nas nije kriv što vaterpolo nije kraljica sportova, kao što nitko od nas nije kriv da je nogomet najrasprostranjeniji, najpopularniji, najkonkurentniji i najbogatiji sport. Na tragu ovoga usput rečeno kada se postavlja pitanje, a postavlja se često, koje je najveće dostignuće momčadskog sporta u Hrvatskoj svih vremena  za mene je bez svake sumnje, zbog svega prije navedenog,  bronca sa svjetskog nogometnog prvenstva u Francuskoj 1998.
Sretna vam nova godina.
Joško Vlašić, prof.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener