Obavijesti

Sport

Komentari 9

Vlatko Marković: Dudu ima moral i želju za povratak

Vlatko Marković: Dudu ima moral i želju za povratak
3

Nije me iznenadio pozitivnošću, čuo sam se s njim ovih dana i znao sam kako će se postaviti, rekao je predsjednik HNS-a nakon posjeta Eduardu

VIDEO

Kruta engleska pravila nisu dozvolila Vlatku Markoviću i Zorislavu Srebriću da Eduarda vide odmah po dolasku u London. Sletjeli su oko podneva, a omiljenog hrvatskog reprezentativca vidjeli tek nekoliko sati kasnije.
- Ovdje o svemu odlučuje Arsenal, on je njihov igrač i odluke kluba moramo poštivati. Ipak je njegov "vlasnik" isključivo i jedino Arsenal - prvo je rekao predsjednik HNS-a nakon što je završio posjet Eduardu. Marković tvrdi da se Dudu osjeća dobro i zrači optimizmom.
- Strahovito je bitno da on u ovom trenutku ne osjeća velike bolove, zapravo ne boli ga ništa. A mentalno, ponaša se kao da se ništa nije dogodilo. Fenomenalno je vidjeti da je potpuno uvjeren da će se nakon rehabilitacije vratiti onako kako svi mi želimo - obrati se nekolicini hrvatskih novinara Marković i dodao:
- Rehabilitacija kreće za mjesec dana i Dudu će se tijekom oporavka vjerojatno pojaviti u Hrvatskoj. Zajedno s obitelji vezan je za Hrvatsku i nema dvojbe da će dio tog razdoblja provesti i kod kuće. Zajedno s Dadom Pršom i njegovom obitelji, Dudu i njegovi najbliži bit će naši Waldensdorfu - ponovio je ranije izrečeno prvi čovjek nogometnog saveza i tu je bio kraj izravnog obraćanja predstavnicima medija iz Hrvatske.
- Govorite li engleski? - upitao je engleski novinar.
- Ne, govorim samo francuski - na francuskom je odgovorio Marković i pozvao prijatelja Mirka Buzuka, koji već godinama živi u Londonu, da mu prevodi. U razgovoru sa stranim novinarima, Vlatko je bio posebno raspoložen za davanje komplimenata.
- Eduardo je u jednoj famoznoj obiteljskoj atmosferi. Zatekli smo momka koji je nevjerojatna ljudska veličina, uz to što je veliki nogometaš. Imponira njegova jednostavnost i sigurnost u nastupu, ali najbolje od svega je njegova vjera da će sve biti u redu - Englezu je uvodno rekao Marković, a preveo Buzuk.
- S ovakvom željom i moralom, ali i zahvaljujući njegovoj mladosti, nema nikakve dvojbe da će se vratiti i opet biti pravi Eduardo - nastavio je 'presidente' i potom se obratio prijatelju. Čovjek je, po njegovu mišljenju, uzeo previše maha...
- Mirko, on mene pita, a ne tebe.
Jeste li bili iznenađeni njegovim stanjem kada ste ga vidjeli, pitao je Englez.
- Nimalo. Čuo sam se s njim telefonom tri, četiri puta zadnjih dana i znao sam kakva je on ličnost. Znao sam i koju snagu ima i na koji način će se postaviti kada dođemo k njemu - nastavio je s komplimentima na račun sjajnog napadača Marković.
- Stvarno sam sretan da smo ga danas vidjeli. Žao mi je jedino što naši novinari nisu smjeli k njemu, ali Arsenalovi zakoni su jedna druga priča u usporedbi s pravilima u Hrvatskoj - završio je druženje s novinarima Marković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram