Obavijesti

Sport

Komentari 35

Vojnović: Ovakva šljagica nam je trebala. Nije bilo žara. Ne znam u čemu je bio problem...

Vojnović: Ovakva šljagica nam je trebala. Nije bilo žara. Ne znam u čemu je bio problem...

Nismo imali energije, to su profesionalci. Kek se odlučio za pragmatičan pristup, bunkerica. Žao mi je što nam je prekasno proradila glava i guza, poručio je u svom stilu bivši nogometaš Osijeka

VIDEO

Hrvatska je izgubila na startu kvalifikacija za SP u Kataru od Slovenije (1-0) i nastavila negativan niz iz jesenske Lige nacija, ali valjda će utakmice protiv Cipra i Malte naznačiti neki novi pozitivan niz.

- Bodovi će nam jako puno faliti. Falilo nam je želje i volje, oni su bili puno bliže igraču i pobijedili, rekao je legendarni brončani "vatreni" Robert Jarni (52) komentirajući utakmicu za Novu TV.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić iz Ljubljane

Bivši hrvatski U-21 reprezentativac Aljoša Vojnović (35) s 277 nastupa u HNL-u otvoreno je govorio o problemima.

- Ne volim pričati da momčad nije dala sve na terenu, ali Robi je rekao da će se utakmica odlučiti u prvih 20 minuta, kakva nam energija bude. Imao sam osjećaj da se Slovenci brže dižu nego što padaju. Tanko smo ušli u utakmicu, nema tu kiše trica koja te može izvući kao u košarci - rekao je Vojnović i dodao:

- Bili smo rigidni, nije bilo fluidnosti u toj formaciji romba. Ali ja vjerujem u naš kadar. Poznati smo da bude uvijek čupavo u kvalifikacijama, možda nam ovakva šljagica i treba. Vjerujem da Dalić sad neće previše isprobavati kao što bi bilo kad bi dobio. Sad je stani-pani, pitanje je možemo li si dozvoliti novi kiks.

Na startu se činilo da će to biti to, prijetili su Kramarić i Vlašić.

- Da, ali rekli smo da će se Slovenci zatvoriti i čekati šanse iz kontre. Ali mi smo na startu više trčali prema svome golu nego prema njihovom, a kad je tako, znaš da postavka ne valja. Umjesto da pokušavamo preko bokova, pokušavali smo kroz sredinu i tu nije prošlo. Oni su stali u blok 5-4, a nama je lopta bila spora. Trebalo je biti puno energičnije, s dva vezna koja sprječavaju kontru. Loše smo tu stajali - rekao je Jarni.

ANKETA Tko je najviše zakazao u porazu Hrvatske u Ljubljani?
ANKETA Tko je najviše zakazao u porazu Hrvatske u Ljubljani?

Vlašićeva šansa u stativu bila je najbolje od Hrvatske, a onda nas je Lovrić zavio u crno.

- Krompir je odletio tamo gdje nije trebao. Ovo je katastrofa za momčad, šok, i morali smo ih ganjati. Sva voda išla je na njihov mlin. Prvo poluvrijeme nije bilo gledljivo, bez žara, bez osjećaja urgencije u pas igri. Ne znam u čemu je problem. To su profesionalci koji igraju na stotine ovakvih utakmica. U drugom poluvremenu smo krenuli na glavu, ali ispostavilo se da je to bilo kasno - rekao je Vojnović.

Nakon Rusije kao da to više nije to, stalno se mučimo.

- Nadam se da će i završetak biti po obrascu, da prođemo dalje. Znali smo da Slovenija nije bilo tko, ima puno igrača koji dosta igraju vani i imaju iskustva, Kek jako dobro poznaje reprezentaciju Hrvatske. Napravio je plan koji je uspio, ali više zahvaljujući nama nego njima - kaže Jarni.

- Vidjela se kod njih kultura koju je donio Kek. Nemaju tu vremena treneri nešto puno pripremati kao u klubovima. Ali on se odlučio za posve pragmatičan pristup, bunkerica, duga lopta, način igre s kojim nisu puno dobivali u prošlim utakmicama. Ali igrači su im se zabadali kao šila, po završetku akcije idu nazad i to je to.

Poraz boli, ali drame još nema! Opet se ponavlja stara priča, kreću muke s kvalifikacijama...
Poraz boli, ali drame još nema! Opet se ponavlja stara priča, kreću muke s kvalifikacijama...

Istaknuo je i jedan gubitak lopte u 43. minuti.

- Nevjerojatno je da ovakve duele izgubimo. Lovren je poznat kao izniman duel igrač, trebalo je biti zemlja-zrak, da ga digne, dobije žuti karton i idemo dalje. Takav je dan, dogodi se da tri-četiri igrača imaju loš dan. Žao mi je što je kasno proradila glava i guza... Kovačić se mora prilagoditi igri kakvu igra Modrić. Luka je bio maestralan, ali Kova u drugom poluvremenu nije bio isti kao u prvom. On je taj igrač, on tako treba igrati uvijek. Kasno smo krenuli - kaže Vojnović.

Treba li Kovačić pružiti više?

- Definitivno. Kod Lamparda je igrao za prste polizati, ali tamo su neke druge taktičke postavke. Fali mu reprezentacija da zaokruži tu lijepu priču - rekao je Jarni.

- Bio je očigledno da nešto ne štima od početka, žao mi je zbog onog Kramina udarca, imam osjećaj da ih zabija u većem postotku nego promašuje... Slovenija je odigrala 90 minuta na nivou, mi nešto manje, nismo se uspjeli vratiti. Ne bih krenuo u defetističkom smjeru, imamo iskustva s ovakvim utakmicama. Ajmo tekmu po tekmu - kaže Vojnović.

Dalić: Klasika. Baš smo bili loši
Dalić: Klasika. Baš smo bili loši

Vrsaljko se vratio nakon dvije i pol godine.

- Nije igrao nešto puno. Imao je tri, četiri odlična centaršuta. Mislim da će to s vremenom ići nabolje. Nije se usudio ići u igru jedan na jedan - rekao je Jarni i dodao:

- Kramarić nije klasični špic igrač.

Vojnović je u najavi utakmice rekao kako je Miha Mevlja slaba točka Slovenaca, a stoper je odigrao fantastično.

- Od mog veselog pozdrava postao je njihov najbolji igrač, haha. Vjerujem da bi ga Petković odnio u duelu...

Cipar?

- Nema tu više lakih utakmica, sad će svi pokušati kopirati Slovence - rekao je Jarni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica